Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαμαρτύρονται για τον αριθμό των εισακτέων οι Πανεπιστημιακοί

Διαμαρτύρονται για τον αριθμό των εισακτέων οι Πανεπιστημιακοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΕΙ, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΠΟΣΔΕΠ,

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τον αριθμό των εισακτέων που ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Παιδείας εκφράζουν οι Πανεπιστημιακοί, υποστηρίζοντας ότι έτσι αδυνατούν να διατηρήσουν υψηλό το επίπεδο της εκπαίδευσης, καθώς -μετά την ολοκλήρωση των μετεγγραφών- ο τελικός αριθμός των φοιτητών είναι υπερδιπλάσιος από αυτόν που αρχικά ανακοινώνεται.

Η ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ, υπογραμμίζει ότι ο αριθμός εισακτέων, που κάθε χρόνο ανακοινώνει ο υπουργός, είναι πολύ μεγαλύτερος από εκείνον που δηλώνουν τα ίδια τα πανεπιστήμια ότι μπορούν να εκπαιδεύσουν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Πολυτεχνείου Κρήτης, το οποίο με βάση τις εργαστηριακές υποδομές του, τον αριθμό των καθηγητών και εργαστηριακού προσωπικού, τις χωρητικότητες των αιθουσών διδασκαλίας του και τη συνεχώς μειούμενη χρηματοδότηση, αδυνατεί να υποδεχθεί τον αριθμό φοιτητών που προγραμμάτισε το υπουργείο.

Η Σύγκλητος και το Συμβούλιο Ιδρύματος του Πολυτεχνείου Κρήτης, καλούν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είτε να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τον αριθμό εισακτέων είτε να αυξήσει τη χρηματοδότηση στο Ιδρυμα.

Μάλιστα, η Σύγκλητος αναφέρει ότι το υπουργείο αυξάνοντας τον αριθμό των εισακτέων χωρίς να εξετάσει τις προϋποθέσεις φοίτησής τους αποπροσανατολίζει τους νέους και τις οικογένειές τους, καθώς τους υπόσχεται σπουδές, ενώ στην πραγματικότητα κάποιοι από εκείνους δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα λόγω έλλειψης χώρου, υποδομών και προσωπικού.

Σχετικά άρθρα