Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έγινε η αρχή – H ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε 15.000 νοικοκυριά

Έγινε η αρχή – H ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε 15.000 νοικοκυριά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΕΗ, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Ληξιπρόθεσμες Οφειλές,

Άρχισε το πρώτο κύμα εντολών για διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στα ελληνικά νοικοκυριά!

Η ΔΕΗ μέσω της ΔΕΔΔΗΕ  έδωσε εντολή για άμεσα διακοπή ηλεκτροδότησης σε 15.000 νοικοκυριά τα οποία όπως αναγγέλλει μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές αλλά δεν το κάνουν επιτηδευμένα!

Το πλάνο είναι για διακοπές ρεύματος σε σύνολο άνω των 100.000 πελατών της καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει το «βουνό» των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που έχουν ανέλθει στα περίπου 2,2 με 2,5 δισ. ευρώ.

Η απόφαση αφορά κυρίως λογαριασμούς με οφειλές που έχουν ξεπεράσει το ποσό των 1.000 ευρώ το τετράμηνο και δεν ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων, δηλαδή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στο οποίο έχουν ενταχθεί περί τα 600.000 νοικοκυριά.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται στα 2,2 με 2,5 δισ. ευρώ και, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, περίπου 2,1 εκατομμύρια καταναλωτές είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους (από τα 7,4 εκατομμύρια), άρα περίπου ένας στους τρεις πελάτες έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Μεγάλο πρόβλημα για τη ΔΕΗ αποτελούν και οι ρευματοκλοπές, όπου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΕΔΔΗΕ, Νίκο Χατζηαργυρίου, ανήλθαν στις 5.500 από το Νοέμβριο του 2014 μέχρι και τον Αύγουστο του 2015.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Χατζηαργυρίου περιέγραψε τις προτεραιότητες της διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία εργάζεται για την εισαγωγή ενός ολοκληρωμένου Προγράμματος Στρατηγικής Ανασυγκρότησης και αναμόρφωσης της Εταιρείας.

Ειδικότερα, θα βασίζεται σε:

– Τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της, όσον αφορά τα δίκτυα, τις υποδομές και την εξυπηρέτηση πελατών

– Εκπαίδευση προσωπικού και νέων προσλήψεων με έμφαση σε αντικείμενα που έχουν να κάνουν με τον εκσυγχρονισμό του δικτύου της

– Πληροφοριακά συστήματα που υποστηρίζουν τα παραπάνω σε συνδυασμό βέβαια με τις υπάρχουσες τρέχουσες λειτουργίες

Στα πλαίσια αυτά, και παράλληλα με το διαχειριστικό της ρόλο, η Εταιρεία επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα έργα εκσυγχρονισμού, τα οποία θεωρεί στρατηγικά με την έννοια ότι θα αποτελέσουν το βασικό άξονα και καταλύτη για την επίτευξη των κύριων στόχων της με την μετάβαση των δικτύων διανομής στην εποχή των Έξυπνων Δικτύων.

Ως στρατηγικά έχουν χαρακτηρισθεί 12 έργα, που τα οποία περιγράφονται στην συνέχεια και τα οποία σηματοδοτούν την πορεία της εταιρείας στο προσεχές μέλλον.

Σχετικά άρθρα