Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποκάλυψη: Η Γερμανία είχε κοριούς στην ελληνική πρεσβεία

Αποκάλυψη: Η Γερμανία είχε κοριούς στην ελληνική πρεσβεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βερολίνο, Γερμανία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Παρακολουθήσεις, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις, Υποκλοπές,

Στην αποκάλυψη ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν και υπέκλεπταν συστηματικά διπλωματικές αποστολές χωρών, μεταξύ των οποίων και η ελληνική πρεσβεία προχώρησε με ρεπορτάζ του το περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η BND παρακολουθούσε τα υπουργεία Εσωτερικών των ΗΠΑ, της Δανίας, της Κροατίας, της Αυστρίας και της Πολωνίας, τηλεφωνικές συνδέσεις των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στην Ουάσιγκτον.

Μάλιστα, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν ακόμη και την γραμμή του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για τις ταξιδιωτικές οδηγίες.

Εκτός των κρατικών και διπλωματικών αποστολών, η BND παρακολουθούσε και πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως η Care International, η Oxfam και ο Ερυθρός Σταυρός.

«Στη Γερμανία βρίσκονταν πολλές ξένες πρεσβείες και προξενεία στη λίστα της BND, με την παρακολούθηση ηλεκτρονικών διευθύνσεων, τηλεφώνων και φαξ αντιπροσωπειών των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σουηδίας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας, ακόμη και του Βατικανού», συνεχίζει το γερμανικό περιοδικό και διευκρινίζει ότι οι διπλωματικές αντιπροσωπείες δεν εμπίπτουν στο Άρθρο 10 του γερμανικού Συντάγματος, το οποίο προστατεύει επικοινωνίες Γερμανών από την παρακολούθηση.

Πριν από τρεις εβδομάδες έγινε γνωστό ότι η BND παρακολουθούσε Ευρωπαίους εταίρους, όχι μόνο κατ’ εντολή της αμερικανικής υπηρεσίας NSA, αλλά και από μόνη της.

Σχετικά άρθρα