Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη Νίκαια εγκαινίασε η Δούρου

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη Νίκαια εγκαινίασε η Δούρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνική Αντίσταση, Νίκαια, Περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

«Σβήνοντας ένα κομμάτι του παρελθόντος είναι σαν να σβήνουμε και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον». Τη ρήση αυτή του Γ. Σεφέρη υπενθύμισε από τη Νίκαια, όπου εγκαινίασε το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, η περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου.

«Η παρουσία σας εδώ στην προσφυγική Νίκαια», συνέχισε η περιφερειάρχης αναφερόμενη στους παρισταμένους, «μας δίνει τη δύναμη, για να ξαναγράφουμε όλα όσα κάποιοι επιχειρούν ή θα επιχειρήσουν να σβήσουν. Μας δίνετε δύναμη για να μην πισωπατούμε στους αναθεωρητές της Ιστορίας. Να μην τρομάζουμε μπροστά σε όλους όσοι δεν επιχειρούν απλά να σβήσουν την Ιστορία αλλά θέλουν να μας απαγορεύσουν να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Η περιφέρεια Αττικής θα είναι πάντα αρωγός όλων όσοι αντιστέκονται σε αυτές τις προσπάθειες».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη και η περιφέρεια Αττικής και μετείχαν ο δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, αντιστασιακοί, βουλευτές και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα