Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρατεταγμένα στους δρόμους τα τρακτέρ στην Κουλούρα

Παρατεταγμένα στους δρόμους τα τρακτέρ στην Κουλούρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρότες, Ημαθία, Κινητοποιήσεις, Κτηνοτρόφοι, Πέλλα,

Στον κόμβο της Κουλούρας έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους και αγροτικά οχήματα, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Ημαθίας.

Ωστόσο οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων επί της Εγνατίας οδού.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και ζητούν άμεση συνάντηση με τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Όπως αναφέρουν οι αγρότες, το μπλόκο της Κουλούρας ενισχύεται συνεχώς και μάλιστα έρχονται αγρότες μέχρι και από τα Ιωάννινα».

Στο πλευρό των αγροτών βρίσκεται και η περιφερειακή αρχή και οι δήμαρχοι διάφορων πόλεων του νομού Πέλλας που έχουν εκφράσει τη στήριξη και συμπαράστασή τους στις θέσεις που εκφράζουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) περιλαμβάνει και άλλες περιφερειακές κινητοποιήσεις σε επίπεδο νομών, που είναι οι εξής: Χαλκιδική (29/10), Κομοτηνή (3/11/) και θα ακολουθήσουν -μεταξύ άλλων- η Θεσπρωτία, η Αιτωλοκαρνανία και η Ηλεία.

Οι δυνάμεις του πρωτογενούς τομέα, πρόσφατα αποφάσισαν τη συγκρότηση κοινού μετώπου, με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών για δυναμικές κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν ανάπτυξη μπλόκων σε χωριά και εθνικές οδούς, καθώς και κάθοδο στην Αθήνα.

Η πλευρά της Παναγροτικής Αγροτικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), αποφάσισε κινητοποιήσεις και μπλόκα στους δρόμους, αλλά όχι άμεσα, σε κάθε περίπτωση, όμως, πριν από τα Χριστούγεννα. Η απόφαση για μετάθεση των αντιδράσεων προς τα πίσω χρονικά συνδέεται και με το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη, αυτή την περίοδο, οι περισσότερες αγροτικές εργασίες και ελάχιστοι αγρότες θα μπορούσαν να αφήσουν το χωράφι για την άσφαλτο.

Σχετικά άρθρα