Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δηλητηρίασαν ευκαλύπτους στις όχθες του Αλφειού – Τους ήθελαν για καυσόξυλα;

Δηλητηρίασαν ευκαλύπτους στις όχθες του Αλφειού – Τους ήθελαν για καυσόξυλα;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλφειός, Δασική Υπηρεσία, Ευκάλυπτος, Ηλεία, Πύργος,

Το παραποτάμιο δάσος του Αλφειού, που αποτελεί στολίδι για την περιοχή του Πύργου, φαίνεται πως έχουν βάλει κάποιοι επιτήδειοι στο μάτι, προκαλώντας πρόσφατα ολοκληρωτική ζημιά σε συνολικά πέντε ευκαλύπτους μεγάλου μεγέθους, που βρίσκονται μέσα στο δάσος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Πατρίς, οι δράστες δεν έκοψαν απλώς τα δέντρα αλλά χρησιμοποιώντας επαγγελματική τεχνική έκαναν με τη χρήση αλυσοπρίονου περιμετρικά των πέντε κορμών μικρές τομές και έριξαν μέσα κάποιο δηλητηριώδες φάρμακο, με αποτέλεσμα τα επιβλητικά δέντρα που στέκουν εκεί εδώ και πολλές δεκαετίες να ξεραθούν ολοκληρωτικά.

Τότε σύμφωνα με το δασάρχη Πύργου κ. Παναγιώτη Λάττα, που βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου στο σημείο, θα επέστρεφαν για να ολοκληρώσουν το έργο τους, να κόψουν δηλαδή τα πέντε δέντρα που πιθανότερα να προορίζονταν για καυσόξυλα, αλλά τους πρόλαβαν οι υπάλληλοι της Δασικής Υπηρεσίας που πριν από δύο μήνες ανακάλυψαν τη ζημιά, σε μια από τις περιπολίες τους στο δάσος.

«Αυτή η ενέργεια ήταν προσχεδιασμένη, κάνανε ολοκληρωτική νέκρωση για να μπορέσουν να καλύψουν τις ατομικές τους ανάγκες. Δεν έκοψαν δηλαδή απλά ένα δέντρο που γνωρίζουμε ότι θα «ξαναπέταγε» καθώς ο ευκάλυπτος έχει αυτή τη δυνατότητα, εδώ μιλάμε για ολοκληρωτική νέκρωση και των πέντε δέντρων. Θα μπορούσαν να πάρουν μια κλάρα που είναι στρεβλή και επικίνδυνη που θα μπορούσε να «ξαναπετάξει» και όχι να τα νεκρώσουν ολοκληρωτικά» τόνισε ο κ. Λάττας, δυσαρεστημένος από το περιστατικό.

«Όλοι γνωρίζουμε το πρόβλημα της κάλυψης των ατομικών αναγκών αλλά δε μπορούμε να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες με αυτό τον τρόπο» συμπλήρωσε ο κ. Λάττας, λέγοντας πως το δασαρχείο σκέφτεται να κόψει τα δέντρα και να τα διαθέσει για καυσόξυλα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που τα έχουν μεγάλη ανάγκη για να καλύψουν τη θέρμανσή τους, το χειμώνα που βρίσκεται προ των πυλών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παραποτάμιο δάσος του Αλφειού δημιουργήθηκε το 1963 από φυτεύσεις της δασικής υπηρεσίας με σπόρο που ήρθε από την Αυστραλία, και σε συνάρτηση με το Δέλτα του Αλφειού έχει δημιουργηθεί ένας σημαντικός οικότοπος για την άγρια πανίδα και ο ευκάλυπτος βοηθά σε αυτή την κατεύθυνση.

Σχετικά άρθρα