Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΤΥΠΕΤ: Απέσυραν τον διαγωνισμό πρόσληψης για τα… δικά τους παιδιά

ΤΥΠΕΤ: Απέσυραν τον διαγωνισμό πρόσληψης για τα… δικά τους παιδιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνική Τράπεζα, Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας, ΤΥΠΕΤ,

Μετά τον σάλο που ξέσπασε από την δημοσιοποίηση του προκλητικού διαγωνισμού του ΤΥΠΕΤ όπου θα προσλαμβάνονταν μόνο όσοι υποψήφιοι ήταν παιδιά εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα και στο ταμείο, η διοίκηση σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες απέσυρε την προκύρηξη.

Το θέμα το δημοσιοποίησε το Tribune από το μεσημέρι.

Προσπαθήσαμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο διαγωνισμός αποσύρθηκε αλλά η ιστοσελίδα του ΤΥΠΕΤ έχει “κατέβει”
και δεν είναι δυνατή η πρόσβαση.

Άμεση ήταν και η αντίδραση της Εθνικής Τράπεζας η οποία σημειώνει ότι δεν έχει ουδεμία συμμετοχή, ευθύνη ή δυνατότητα παρέμβασης για αποφάσεις που λαμβάνει το ΤΥΠΕΤ.

Αναλυτικά, η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει τα εξής:

“Το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ) είναι αυτοδιαχειριζόμενο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και δεν εκπροσωπείται στο Διοικητικό του Συμβούλιο ή σε κανένα άλλο επίπεδο λειτουργίας του, η Εθνική Τράπεζα. Η μόνη ανάμειξη της Εθνικής είναι η, σύμφωνα με το Νόμο, παρακράτηση και απόδοση στο ΤΥΠΕΤ της προβλεπόμενης εισφοράς των εργαζομένων της για κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το ΤΥΠΕΤ.

Κατά συνέπεια η Εθνική Τράπεζα ουδεμία συμμετοχή, ευθύνη ή δυνατότητα παρέμβασης έχει για αποφάσεις που λαμβάνει το ΤΥΠΕΤ, ακόμα και όταν οι αποφάσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με αντίστοιχες πολιτικές που εφαρμόζει η Εθνική Τράπεζα και η οποία ως γνωστόν δεν προκηρύσσει διαγωνισμούς προσλήψεων με δικαίωμα μόνο συμμετοχής παιδιών εργαζομένων ή συνταξιούχων της”.

Σχετικά άρθρα