Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λάρισα: Οι αγρότες αποφάσισαν κινητοποιήσεις με “μπλόκα” κατά του μνημονίου

Λάρισα: Οι αγρότες αποφάσισαν κινητοποιήσεις με “μπλόκα” κατά του μνημονίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρότες, Θεσσαλία, Κινητοποιήσεις, Λάρισα,

Την έναρξη δυναμικών πανελλαδικών κινητοποιήσεων σε όλη την χώρα αποφάσισαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στην πανελλήνια συγκέντρωση τους, την Κυριακή στην Λάρισα.

Μάλιστα άφησαν ανοιχτό και το ενδεχόμενα να στηθούν “μπλόκα” στους δρόμους πριν τα Χριστούγεννα, καθώς ο αγώνας τους θα κλιμακώνεται.

Η μαζικότητα της συμμετοχής στη συνάντηση, που συγκάλεσε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων, σηματοδοτεί και την αποφασιστικότητα των αγροτών και των κτηνοτρόφων να αγωνιστούν ώστε, όπως οι ίδιοι τόνισαν, να στήσουν ισχυρό μπλόκο απέναντι στην επερχόμενη φοροεπιδρομή και τα άλλα σκληρά μέτρα του μνημονίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι 37 νομών της χώρας και πάνω από 250 εκπρόσωποι ομοσπονδιών, αγροτικών συλλόγων και επιτροπών αγώνων από όλη τη χώρα.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών οι οποίες θα έχουν κλιμακωτό χαρακτήρα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν, αρχίζουν ήδη από τη Δευτέρα με περιοδείες κλιμακίων και ενημερωτικές συνελεύσεις σε χωριά, ενώ από τα τέλη Οκτωβρίου θα αρχίσουν περιφερειακές κινητοποιήσεις σε νομούς και επαρχίες με διενέργεια και κατά τόπους συλλαλητηρίων, οι οποίες θα διαρκέσουν όλο τον Νοέμβριο.

Στις αρχές Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα πανελλαδική συνάντηση, όπου και θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για πανελλαδικό συντονισμό του αγώνα με τους αγρότες να μην αποκλείουν καμία μορφή αγώνα, ούτε και το στήσιμο μπλόκων πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι των αγροτών θα αγωνιστούν ώστε να αντιπαλέψουν τη νέα λαίλαπα των μέτρων που τους απειλούν μέσα από το τρίτο μνημόνιο και την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ η οποία θα μειώσει στο μισό, όπως εκτίμησε, τις αγροτικές επιδοτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες αντιδρούν σθεναρά σε μέτρα όπως:

-Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.

– Η αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

-Η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.

-Ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.

-Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.

Σχετικά άρθρα