Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποινική δίωξη για απάτη σε κοινοτικό πρόγραμμα της γραμματείας ισότητας

Ποινική δίωξη για απάτη σε κοινοτικό πρόγραμμα της γραμματείας ισότητας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ποινική δίωξη για απόπειρα μεγάλης απάτης σε βάρος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και του Δημοσίου, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, κατά του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ) κ. Ανδρέα Στεφανίδη και κατά παντός άλλου υπευθύνου και όπως όλα δείχνουν η σκανδαλώδης αυτή υπόθεση θα ακουμπήσει και πολιτικά πρόσωπα.

Αναλυτικότερα, η υπόθεση που αφορά την υλοποίηση του κοινοτικού προγράμματος «Αναβάθμιση της επαγγελματικής θέσης εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων γυναικών» ύψους 9,8 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτούμενου από ΕΣΠΑ, ήρθε στο φως μετά από μηνυτήρια αναφορά της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕ).

Συγκεκριμένα η ΚΕΕ -η οποία συμμετείχε με άλλους συνδικαιούχους φορείς στον ίδιο διαγωνισμό για το πρόγραμμα- με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών πέρυσι είχε καταγγείλει , μεταξύ άλλων, ότι ο αντίδικος διαγωνιζόμενος, η ΟΕΣΥΝΕ, επιλέχθηκε παρανόμως να αναλάβει το έργο, με έγκριση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στην οποία προΐστατο τότε η νυν υφυπουργός Υγείας κ. Ζέτα Μακρή, παρότι είχε υποπέσει σε σωρεία παραβάσεων του ελληνικού και κοινοτικού δικαίου.

Όπως αναφερόταν στη μηνυτήρια αναφορά της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, η αναθέτουσα αρχή του έργου Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, έκανε αποδεκτό κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού πιστοποιητικό διαχειριστικής επάρκειας που προσκόμισε ο Σύνδεσμος των Νέων Επιχειρηματιών από μη πιστοποιημένο στη χώρα μας φορέα της Βρετανίας, γεγονός που επιβεβαίωσε εγγράφως και το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης.

Επ’ αυτού μάλιστα, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων είχε καταγγείλει με την αναφορά της ευθέως τη γενική γραμματέα Ισότητας κυρία Ζέτα Μακρή ότι όφειλε να προβεί σε έλεγχο για την αξιολόγηση του πιστοποιητικού διαχειριστικής επάρκειας που προσκόμισε ο αντίδικος, κάτι που -παρανόμως- δεν έκανε.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων κατήγγειλε επίσης ότι έγινε προσπάθεια νοσφισμού κοινοτικών πόρων με ελλιπή και ανακριβή στοιχεία παραθέτοντας αναλυτικά τις ελλείψεις που εν γένει είχε ο φάκελος της ΟΕΣΥΝΕ συγκριτικά προς αυτόν που η ίδια κατέθεσε στην αρμόδια υπηρεσία και ζήτησε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες των αρμοδίων οργάνων της Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε., καθώς και των αρμοδίων υπαλλήλων και κρατικών οργάνων, αν υπάρχουν.

Μετά τη δικαστική διερεύνηση, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα απάτης σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας κατά της ΟΕΣΥΝΕ και κατά παντός υπευθύνου. Η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στις 14 Μαρτίου 2014 στον Ανακριτή Αθηνών για την διαδικασία της κύριας ανάκρισης, που μπορεί να βγάλει μεγάλο λαβράκι.

Σχετικά άρθρα