Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκλονίζει η μητέρα Φύσσα: Ο Λαγός έδωσε την εντολή

Συγκλονίζει η μητέρα Φύσσα: Ο Λαγός έδωσε την εντολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Λαγός, Γιώργος Ρουπακιάς, Δολοφονίες, Μάγδα Φύσσα, Παύλος Φύσσας, Χρυσή Αυγή,

«Για όσους νομίζουν ότι τον τρόμαξαν να τους πω ότι το παιδί μου δεν τρόμαξε. Κοιμόταν . Ήταν ένας άγγελος…» Με φωνή σπασμένη και δάκρυα στα μάτια η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, σε μια συγκλονιστική κατάθεση περιέγραψε στο δικαστήριο την ώρα που αντίκρισε το παιδί της νεκρό.

«Προσπαθώ να τον ζεστάνω να σηκωθεί να φύγουμε» λέει αφού δεν ήθελε να πιστέψει πως αντί να πιούνε καφέ το επόμενο πρωί, όπως είχαν κανονίσει, «είδα το παιδί μου στο νεκροκρέβατο».

Για την μαυροφορεμένη γυναίκα η ζωή σταμάτησε εκείνο το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου. «Το παιδί μου δεν ξαναγύρισε δεν ήπιαμε τον καφέ και δεν μου ξαναμίλησε».

Η ίδια, όπως κατέθεσε, εκείνο το βράδυ είχε πάει στο σπίτι της κόρης της όταν περίπου στις 2 τη νύχτα χτύπησε το κουδούνι και είδε τον άντρα της να στέκεται στην πόρτα και να της λέει: «Δεν συμβαίνει κάτι σοβαρό, ο Παύλος χτύπησε και θέλει να σε δει».

«Δεν τον πίστεψα αλλά δεν ήξερα τι είχε συμβεί. Ο άντρας μου ήταν σε κακή κατάσταση και εγώ τον ρώτησα “Πες μου μέχρι εδώ ήταν; Αυτή ήταν η ζωή μας;” Δεν απαντά, προσπαθεί να μην μου δώσει να καταλάβω τι είχε συμβεί».

Δυο χρόνια μετά την δολοφονία η Μάγδα Φύσσα ξαναέζησε, μέσα στη δικαστική αίθουσα την αγωνία της στιγμής που ζητούσε απεγνωσμένα να μάθει την αλήθεια για τον γιο της, στο νοσοκομείο.

«Στο Κρατικό είχε πολύ κόσμο. Συγγενείς , φίλους . Κανείς δεν μπορούσε να μου πει τίποτα . Τρέχω, βλέπω δυο γιατρούς. Η γυναίκα με κοίταγε στα μάτια αλλά δεν μου έλεγε. Την παρακάλαγα να μου πει αλλά τίποτα. Τραβάω τα παραβάν, ψάχνω να δω που είναι».

Η Μάγδα Φύσσα ξέσπασε σε λυγμούς αλλά συνέχισε «Αν δεν μου πείτε τώρα», φώναξα και ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε την αλήθεια, ότι ο Παύλος δεν ζει. Ρωτάω πως είναι δυνατόν και μου απάντησαν πως τον μαχαίρωσε στην καρδιά η Χρυσή Αυγή… Ο γιατρός είπε πως ακόμη και έξω από το νοσοκομείο να γίνονταν δεν θα προλάβαινε».

Η Μάγδα Φύσσα μετέφερε στο δικαστήριο τις αφηγήσεις των ανθρώπων που ήταν μαζί με τον Παύλο τη στιγμή της δολοφονίας. «Ο Παύλος άντεξε τέσσερα λεπτά και ο ίδιος υπέδειξε το δολοφόνο του» είπε και χαρακτήρισε «εκπαιδευμένο δολοφόνο» τον Γιώργο Ρουπακιά. «Δεν θέλω να πω το όνομα του είναι δολοφόνος» συμπλήρωσε και αναφερόμενη στους ανθρώπους που ήταν εκεί είπε «ενθάρρυναν το κτήνος να πάει να μαχαιρώσει».

Η Μάγδα Φύσσα εξέφρασε την βεβαιότητα πως η δολοφονία του γιου της ήταν σχεδιασμένη και «δόθηκε εντολή. Αυτοί δεν κουνιούνται αν δεν πάρουν εντολή».

Πρόεδρος: Ποιο ήταν το κίνητρο;

Μάρτυρας: Ήταν η ισχύ, ότι κινείται σφάζεται. Είναι η δομή της οργάνωσης , πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Εκείνο το βράδυ ήθελαν να σκοτώσουν και σκότωσαν.

Αναφερόμενη στις περιγραφές της κοπέλας το γιου της που ήταν παρούσα στη δολοφονία η Μάγδα Φύσσα είπε πως όταν τελείωσε ο ποδοσφαιρικός αγώνας που έβλεπαν βγήκαν από το μαγαζί και στην απέναντι γωνία είδαν «περίπου 20 άτομα με χαρακτηριστικά Χρυσής Αυγής, με άρβυλα, παντελόνια παραλλαγής. Κρατάνε στα χέρια τους ρόπαλα, λοστούς και άλλα. Εχουν κλείσει τα αυτοκίνητα των παιδιών» λέει και συνεχίζει την αφήγηση της: «Στην άλλη γωνία, πάρα πολύ κοντά, είναι 2 μηχανές ΔΙΑΣ. Υπάρχουν πριν γίνει οτιδήποτε.

Βλέπουν τους χρυσαυγίτες από τη μία και αστυνομία από την άλλη. Υπάρχει ένα τύπος που έκανε το μεσάζοντα από το πουθενά, και τους λέει: “Εγώ είμαι εδώ, είμαι ειδικός φρουρός και θα το κανονίσω εγώ, μην φοβάστε. Να βοηθήσω θέλω}. Είπε ο Παύλος: “δεν φοβάμαι, είμαι στη γειτονιά μου”. Ωστόσο μια πήγαινε στα παιδιά μία στους χρυσαυγίτες. Ακόμα δεν ξέρουμε το ρόλο αυτού του ανθρώπου.

Την ίδια ώρα, άρχισε να έρχεται το τάγμα εφόδου από Νίκαια και κάποιο αυτοκίνητο σταματάει μπροστά τους και ρωτάει αν ξέρουν την Κεφαληνίας. Εκ των υστέρων μάθαμε ότι ήταν ο δολοφόνος. Ο γιος μου απάντησε “αυτή είναι φίλε μου” και έστριψε.

Αμέσως μετά οι 20 που ήταν εκεί, προστέθηκαν 30 ακόμη άτομα από το τάγμα εφόδου Νίκαιας, όπως μάθαμε από τη δικογραφία.

Τα αγόρια άρχισαν να τρέχουν προς τα πάνω. Ο Παύλος όμως δεν έτρεξε, προχώρησε. Τον πρόλαβαν οι χρυσαυγίτες που μεθοδευμένα πήγαιναν ανά 2-3 άτομα και τον χτυπούσαν. Ολο αυτό εκ των υστέρων, το έκαναν για να τον εγκλωβίσουν για να έρθει ο δολοφόνος να τον μαχαιρώσει.

Ο δολοφόνος λοιπόν, έρχεται ανάποδα την Τσαλδάρη. Οι χρυσαυγίτες χτύπησαν άλλα δύο παιδιά και είναι ο Παύλος μόνος του προσπαθεί να παλέψει με όλους τους άλλους.

Ο δολοφόνος βγαίνει από το αυτοκίνητο, όπου αρχικά ήταν τέσσερα άτομα αλλά τους είχε αφήσει 50 -100 μέτρα πιο πίσω. Βγαίνει από το αυτοκίνητο, βλέπει το στόχο του και του ρίχνει δύο μαχαιριές στην καρδιά.

Η Χρύσα όλο αυτό το διάστημα δεν έφυγε γιατί άκουσε τα ποδοβολητά. Πήγε στην αστυνομία που ήταν κοντά και τους παρακάλαγε, τους τράβαγε. “Σας παρακαλώ πολύ, δεν έχει γίνει τίποτα, θα γίνει κακό”. Της απάντησαν “δεν μπορούμε να επέμβουμε”. Δεν έκαναν καμία κίνηση. Κάποια στιγμή κινητοποιήθηκαν δύο από αυτούς, ωστόσο το κακό είχε γίνει.

Πρόεδρος: Εγινε κάποια συμπλοκή μεταξύ των δύο; Ή κάποια φασαρία;

Μάρτυρας: Όχι καμία. Ο Ρουπακιάς -δεν θέλω να λέω το όνομά του, είναι δολοφόνος – ο δολοφόνος πήγε τον αγκάλιασε και του τις έδωσε.

Πρόεδρος: Πριν από το συμβάν, η υπόλοιπη ομάδα που βρισκόταν;

Μάρτυρας: Πριν έβριζαν και ενθάρρυναν το κτήνος να πάει να σκοτώσει. Κανείς δεν είδε μαχαίρι και είμαι σίγουρη 100% ότι δεν το είδε ο Παύλος. Ηταν παρόντες χωρίς να τον αποτρέψουν. Προφανώς για να κρατήσουν τον Παύλο μέχρι να έρθει ο δολοφόνος. Μέσα στο Κοράλι ήταν ο Αγγος, ο Μιχάλαρος και ο Τσαλίκης. Και τους 50 δεν τους ξέρω, ξέρω από τη δικογραφία ότι 18 κατηγορούμενοι ήταν παρόντες.

Ξέρω ότι ήταν εκπαιδευμένος δολοφόνος. Μου το είπε ο γιατρός του Κρατικού και περιγράφονται τα χτυπήματα στην ιατροδικαστική έκθεση.

Ο γιος μου κατέληξε στο σημείο. Αντεξε τέσσερα λεπτά, πολύ σημαντικά για εμάς όλους. Γιατί ο ίδιος υπέδειξε το δολοφόνο του.

Πρόεδρος: Τί μάθατε ότι έκανε στη συνέχεια ο Ρουπακιάς;

Μάρτυρας: Πήγε να φύγει. Πάει να μπει στο αυτοκίνητό του. Ο Παύλος σηκώνει την μπλούζα του και φωνάζει «Πού πας; Με μαχαίρωσες και φεύγεις;». Ηρθε το περιπολικό και τον προλαβαίνει όταν μπήκε στο αυτοκίνητο, ενώ έχει πετάξει το μαχαίρι.

Τότε πια η αστυνομικός από την ομάδα ΔΙΑΣ είπε «Ε, είπαμε όχι και μαχαίρια…».

Πρόεδρος: Τί σημαίνει αυτό για εσάς;

Μάρτυρας: Σημαίνει ότι αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ένα.

Πρόεδρος: Ποιός έδωσε εντολή ξέρετε;

Μάρτυρας: Από τη δικογραφία γνωρίζω ότι ξεκίνησαν τηλεφωνήματα. Ο Αγγος ενημερώνει τον Καζατζόγλου και αυτός τον Πατέλη, πυρηνάρχη Νίκαιας. Ο Πατέλης ενημερώνει το Λαγό και με sms στέλνει τα μέλη της να μαζευτούν στην Τοπική. Ο Λαγός ελέγχει την Τοπική. Αν δεν πάρουν το ΟΚ από το Λαγό, δεν υπάρχει περίπτωση να κινηθούν. Τίποτα δεν θα έκαναν αν δεν ήταν μέλη της οργάνωσης. Ειναι φανερό το πως πήγαν και πως δρουν.

Σχετικά άρθρα