Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

1.300 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο Γαλάτσι από την πλατεία Βικτωρίας

1.300 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο Γαλάτσι από την πλατεία Βικτωρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Μουζάλας, Γιώργος Καμίνης, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η επιχείρηση μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από την πλατεία Βικτωρίας στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου, με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων Αρχών να κάνουν λόγο για πάνω από 1300 ανθρώπους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ειδικά δρομολόγια λεωφορείων του ΟΑΣΑ.

Συνεργεία καθαρισμού βρίσκονται από νωρίς το πρωί στην πλατεία Βικτωρίας φροντίζοντας παράλληλα με τη μεταφορά των μεταναστών και των προσφύγων να γίνεται και ο καθαρισμός του χώρου.

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κυβερνητική εξαγγελία περί αξιοποίησης στρατοπέδων για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων.

Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Καμίνης, χαιρέτισε τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για την παραχώρηση, από το υπουργείο Άμυνας, του στρατοπέδου Λιόση για τη φιλοξενία προσφύγων.

«Ικανοποίηση προκαλεί η δήλωση του κ. Μουζάλα ότι τελικά παραχωρείται στρατόπεδο στη Φυλή για τη φιλοξενία προσφύγων» σχολίασε ο δήμαρχος Αθηναίων, από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στο twitter και το Facebook.

Νωρίτερα, ο υπουργός Μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος είχε πάει στην πλατεία Βικτωρίας για να εποπτεύσει από κοντά την επιχείρηση μεταφοράς και καθαρισμού, τόνιζε πως «φτιάχνουμε σύστημα παράλληλων χώρων με στόχο όπου δημιουργείται πρόβλημα να αποφορτίζεται… Θέλω υπομονή, δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα, στόχος μας είναι η καλυτέρευση».

«Έχω πει επανειλημμένα η προσπάθεια να αποφορτίσουμε τον ντόπιο πληθυσμό από τα βάρη του προσφυγικού για να κρατήσει αλληλέγγυα στάση, οι πρόσφυγες να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης και να μην γίνουν ευεπίφοροι σε ρατσιστικές συμπεριφορές. Όπου βρίσκουμε χώρους τους πηγαίνουμε τώρα θα τους πάμε στο Γαλάτσι. Παρακαλώ για υπομονή, η πλατεία Βικτωρία θα καθαριστεί» πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα