Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιες συντάξεις θα «κουρευτούν» και πόσο

Ποιες συντάξεις θα «κουρευτούν» και πόσο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κατρούγκαλος, ΕΚΑΣ, ΟΓΑ, Συντάξεις, Συνταξιούχοι, Υπουργείο Εργασίας,

Βασικό σενάριο αποτελεί πλέον η μείωση των συντάξεων και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση αυτή ήρθε από το υπουργείο Εργασίας ως ισοδύναμο για την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τοις μειώσεις στον ΟΓΑ και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Στο υπουργείο θέλπυν να αποφύγουν τα τρια μέτρα που έχουν μπει στο μνημόνιο και για αυτό έχουν έτοιμο το σενάριο που θα προτείνουν άμεσα στους δανειστές, το οποίο προβλέπει μειώσεις στις συντάξεις και μάλιστα με νέο τρόπο υπολογισμού του ψαλιδίσματος.

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, ξεκαθάρισε ποιες θεωρούνται υψηλές συντάξεις για την ηγεσία, λέγοντας πως ποσά μέχρι 1.500 ευρώ θεωρούνται πως ανήκουν στις μικρές και μεσαίες συντάξεις, επομένως εάν πέσει ψαλίδι αυτό θα αφορά όσες συντάξεις είναι πάνω από 1.500 ευρώ και μάλιστα επί του αθροίσματος κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Το υπουργείο μάλιστα λένε, πως προσανατολίζεται σε μια κλιμακούμενη μείωση που θα ξεκινά με χαμηλό ποσοστό και θα ανεβαίνει όσο υψηλότερα είναι και τα ποσά που παίρνουν οι συνταξιούχοι.

Το ποσοστό μείωσης, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μπορεί να είναι από 3% έως 6% στα ποσά άνω των 1.500 ευρώ.

Αν δεν εξασφαλιστεί το απαραίτητο ποσό από το ψαλίδι στις υψηλές συντάξεις τότε οι περικοπές θα επεκταθούν και στα ποσά μεταξύ των 1.000 και 1.500 ευρώ.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τα τρία μέτρα που υπέγραψε για το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις του ΟΓΑ και την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος είναι πιθανό να απαιτηθεί μεγαλύτερη περικοπή συντάξεων και μάλιστα από τα 1.000 ευρώ.

Έτσι, το κούρεμα των συντάξεων μπορεί να φτάσει και το 10 – 11%.

Σχετικά άρθρα