Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θλιβερή πρωτιά: Στην Ελλάδα οι περισσότεροι θάνατοι από γρίπη στην Ευρώπη

Θλιβερή πρωτιά: Στην Ελλάδα οι περισσότεροι θάνατοι από γρίπη στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Πατούλης, Γρίπη, Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών,

Τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από γρίπη σε αναλογία με τον πληθυσμό της κατέχει μέχρι στιγμής η χώρα μας σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Παρόλο που οι καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα δεν ευνοούν την εξάπλωση της γρίπης, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, η χώρα μας κατέχει την θλιβερή πρωτιά διότι δεν κατέχει αποτελεσματική εμβολιακή κάλυψη, που διαθέτουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) που παρουσίασε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας και δημοσιεύει η “Καθημερινή”.

Ως και το περασμένο Σάββατο στην Ελλάδα οι θάνατοι από γρίπη ήταν 106, σαφώς περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη χώρα ως ποσοστό του πληθυσμού. Στη Γαλλία με τον εξαπλάσιο πληθυσμό, έως το Σάββατο τα θύματα της γρίπης ήταν 52, στη Ρουμανία που έχει διπλάσιο πληθυσμό 4, στη Μεγάλη Βρετανία με εξαπλάσιο πληθυσμό κανένα και στη Σουηδία με πληθυσμό 9.234.209, 4. Η μόνη χώρα με υψηλότερο απόλυτο αριθμό θανάτων είναι η Ισπανία που έχει 155 θανάτους σε με 47 εκατομμύρια άτομα, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, με ανακοίνωση του Συλλόγου, τονίζει την ανάγκη εθνικής εμβολιαστικής πολιτικής πρόληψης από τη γρίπη για το 2014-2015. Οπως σημειώνεται «στις χώρες με τους ελάχιστους έως μηδενικούς θανάτους σε πενταπλάσιους και εξαπλάσιους πληθυσμούς της δικής μας, οι χαμηλές θερμοκρασίες και η υγρασία ευνοούν κατά πολύ τη μετάδοση της γρίπης, σε σχέση με την Ελλάδα του ήλιου και της καλοκαιρίας. Αυτό, όμως, που αδιαμφισβήτητα έχουν όλες αυτές οι χώρες σε αντίθεση με την Ελλάδα, είναι μια σταθερή και αποτελεσματική εμβολιαστική κάλυψη».

Σχετικά άρθρα