Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επεισόδια στις αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις στο Κερατσίνι για τη δολοφονία Φύσσα

Επεισόδια στις αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις στο Κερατσίνι για τη δολοφονία Φύσσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο, Δολοφονίες, Κερατσίνι, Παύλος Φύσσας, Χρυσή Αυγή,

Επεισόδια σημάδεψαν τις αντιρατσιστικές πορείες που οργανώθηκαν στο Κερατσίνι στη μνήμη του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα.

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδους στη συμβολή των οδών Παναγή Τσαλδάρη και Γρηγορίου Λαμπράκη και σημειώθηκαν οδομαχίες με τους αστυνομικούς να πετούν χημικά και κρότου λάμψης. Άγνωστοι τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά» ένα ανταλλακτήριο χρυσού στην περιοχή, όπου υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Μεγάλο ήταν το πλήθος του κόσμου που συμμετείχε στις πορείες και τις συγκεντρώσεις που οργάνωσαν αντιφασιστικά συνδικάτα και τα σωματεία του Πειραιά στο Κερατσίνι με αφορμή τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Δεκάδες άτομα άφησαν λουλούδια στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στην Παναγή Τσαλδάρη, ενώ κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων και της πορείας δεν έλειψαν μικροεντάσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε τρία σημεία στην Παναγή Τσαλδάρη 60 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στην πλατεία Κύπρου και στην Πλατεία Ζαρντέν.

Στις σημερινές συγκεντρώσεις συμμετείχαν τα ναυτεργατικά σωματεία, τα σωματεία Μετάλλου Αττικής, των Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, η Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπωνοποιών Καθαριστριών Πειραιά, των Λογιστών Πειραιά, της Ιδιωτικής Υγείας, των Επαγγελματιών Οδηγών, το Παράρτημα Οικοδόμων, οι Συνταξιούχοι ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ Πειραιά.

Με ένα ισχυρό μήνυμα κατά του φασισμού ολοκληρώνονται σε λίγη ώρα οι πορείες των συνδικάτων και των σωματείων του Πειραιά στο Κερατσίνι με αφορμή τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Δεκάδες άτομα άφησαν λουλούδια στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στην Παναγή Τσαλδάρη, ενώ κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων και της πορείας δεν έλειψαν μικροεντάσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Έξω από το αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ κλειστό είναι ένα από τα κυκλοφοριακά ρεύματα προς Αθήνα στην Γρ. Λαμπράκη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Καβίλης τόνισε ότι «δυο χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, η ανάληψη της “πολιτικής ευθύνης″ από την νεοναζιστική οργάνωση, αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα» και πρόσθεσε «οφείλουμε όλοι να αναστοχαστούμε τις αιτίες που εκτρέφουν και συντηρούν το φασισμό. Σε μια κοινωνία που η κρίση και τα μνημόνια δοκιμάζουν την κοινωνική συνοχή, που κυριαρχούν η φτώχεια, η εξαθλίωση, ο ατομικισμός και η απαξίωση της πολιτικής, ο φασισμός βρίσκει έδαφος για να αναπτυχθεί, να δρα και να παρεμβαίνει».

«Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι αποκάλυψε το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και αποτελεί ένα από τα πιο μελανά σημεία της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας» τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης. Πρόσθεσε ότι «η κυνική ανάληψη της ευθύνης για την δολοφονία από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, χθες, μόλις μια ημέρα από την θλιβερή επέτειο, αποτελεί την πιο προκλητική απόδειξη για το ποιοι είναι αυτοί που οπλίζουν τα χέρια των δολοφόνων».

«Είναι υποχρέωσή μας να μην επιτρέψουμε στη φασιστική ιδεολογία να δηλητηριάζει τις ψυχές των νέων ανθρώπων, να μην επιτρέψουμε να υπάρξει άλλο θύμα ρατσισμού ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, χρώμα ή πολιτική τοποθέτηση» ανέφερε ο δήμαρχος Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκος.

Σχετικά άρθρα