Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα για 18 άτομα σε δίκη για Εξοπλιστικά

Βόμβα για 18 άτομα σε δίκη για Εξοπλιστικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Κάντας, Εισαγγελέας Εφετών, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Θωμάς Λιακουνάκος, Σκάνδαλο,

Το δρόμο για το εδώλιο δείχνει εισαγγελέας εφετών για ένα ακόμη σκάνδαλο, που αφορά εξοπλιστικά προγράμματα.

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη 18 πρόσωπα, που φέρονται εμπλεκόμενα στην υπόθεση της προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς.

Πρόκειται για την προμήθεια 18 παρεμβολέων και 11 κέντρων ακρόασης, που είχαν εισηγηθεί η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και το υπουργείο Άμυνας.

Μεταξύ των προσώπων για τα οποία προτείνεται η παραπομπή σε δίκη για το αδίκημα της απιστίας είναι οι πρώην διευθυντές Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας (επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου), Γιώργος Κολίρης (επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου – Παπαντωνίου) αλλά και ο Ευάγγελος Βασιλάκος (επί υπουργίας Μεϊμαράκη).

Η εισαγγελέας ζητάει επίσης να δικαστεί και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, για ηθική αυτουργία σε απιστία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας η προμήθεια ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ, ενώ το έργο, όπως διαπιστώνει η εισαγγελέας, επέφερε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, στην εταιρεία καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 34.515.615 ευρώ, ενώ το σύστημα παρεμβολής απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, δηλαδή προ της υπογραφής της σύμβασης.

Τον τελευταίο λόγο πάντως περί παραπομπή ή όχι τον έχει το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών.

www.huffingtonpost.gr

Σχετικά άρθρα