Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανακοίνωση με αιχμές από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για την κατάθεση Φαλσιανί

Ανακοίνωση με αιχμές από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για την κατάθεση Φαλσιανί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εισαγγελία Πρωτοδικών, Ερβέ Φαλσιανί, Λίστα Λαγκάρντ,

Η κατάθεση Φαλσιανί για τη λίστα Λαγκάρντ αλλά και ο τρόπος που σχολιάστηκε από τα κόμματα, οδήγησαν την Εισαγγελία Πρωτοδικών να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει το αυτονόητο ότι δηλαδή «η δικαιοσύνη επιτελεί το καθήκον της ανεξαρτήτως κυβέρνησης».

Στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται πως «Η εισαγγελία ουδέποτε ανακοίνωσε ονόματα των υπό διερεύνηση προσώπων και η όποια αναφορά στην παρούσα φάση στερείται νομικής βάσης».

Παράλληλα υπογραμμίζει πως η έρευνα διενεργείται από τον Αύγουστο υπονοώντας πως δεν συνδέεται με την προεκλογική περίοδο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Η κατάθεση του μάρτυρα ελήφθη στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από τον μήνα Αύγουστο μετά τη διαβίβαση από το υπουργείο Δικαιοσύνης φακέλου που αφορά σε κύκλωμα που διαμεσολαβούσε σε ξέπλυμα χρήματος.

Της λήψεως της ως άνω κατάθεσης προηγήθηκαν άλλες ανακριτικές ενέργειες. Η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και θα απαιτηθούν περαιτέρω ανακριτικές ενέργειες προκειμένου να διαλευκανθεί.

Η εισαγγελία ουδέποτε ανακοίνωσε ονόματα των υπό διερεύνηση προσώπων και η όποια αναφορά στην παρούσα φάση στερείται νομικής βάσης.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι θωρακισμένη από το Σύνταγμα με εχέγγυα ανεξαρτησίας και θα συνεχίσει να επιτελεί το καθήκον της ανεξαρτήτως κυβέρνησης».

Σχετικά άρθρα