Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στους 110 οι νεκροί από την γρίπη! Άδωνι μετράς;

Στους 110 οι νεκροί από την γρίπη! Άδωνι μετράς;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Πατούλης, Γρίπη, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ΚΕΕΛΠΝΟ,

Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 110, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν είχαν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 46 άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ, ενώ, συνολικά, από τον περασμένο Οκτώβριο, έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 286 άτομα.

Την αναγκαιότητα για μία εθνική πολιτική πρόληψης από τη θανατηφόρο γρίπη επισημαίνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης, σημειώνοντας ότι η φετινή εμβολιαστική κάλυψη δεν ξεπέρασε το 35%.

«Η δημόσια υγεία είναι υποχρέωση του κράτους. Το φαινόμενο καταδεικνύει την τραγική αδιαφορία αυτών που έχουν στα χέρια τους τις τύχες της υγείας του ελληνικού λαού, όταν αυτοί οι θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με ένα εμβόλιο των έξι ευρώ» αναφέρει ο ΙΣΑ και ζητά από το υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του για μία αποτελεσματική εμβολιαστική πολιτική πρόληψης, διαφορετικά, επισημαίνει «τον ρόλο του κράτους θα αναλάβουμε εμείς».

Σχετικά άρθρα