Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αγιασμός σε άδεια σχολεία – 25.000 κενά στην Παιδεία

Αγιασμός σε άδεια σχολεία – 25.000 κενά στην Παιδεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Χουλιαράκης, Μαθητές, Σχολεία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Ίσως μια από τις πιο δύσκολες χρονιές προβλέπετε να είναι η φετινή για τα ελληνικά σχολεία, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού είναι μεγάλες.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η οποία επικαλείται στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, «θα υπάρξουν σχολεία, ιδιαίτερα σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές, που θα κάνουν αγιασμό με το μισό διδακτικό προσωπικό και καθώς οι προσλήψεις γίνονται τμηματικά, ακόμη και τον Δεκέμβριο θα έχουμε κενά σε βασικά μαθήματα».

Παράλληλα, οι εκτιμήσεις μιλούν για 25.000 κενά σε όλα τα σχολεία, με την προθεσμία ολοκλήρωσης υποβολής των αιτήσεων για πρόσληψη αναπληρωτών θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή θα γίνει ο αγιασμός.

Εντωμεταξύ τα κονδύλια επαρκούν μόνο για 13.000 προσλήψεις, ενώ για τα υπόλοιπα κενά, σύμφωνα με την «Καθημερινή» η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα συναντηθεί με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη για να ζητήσει επιπλέον πιστώσεις.

Μάλιστα την Τετάρτη δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ της υπηρεσιακής υπουργού Παιδείας, Φρόσω Κιάου και του γ.γ. Δημήτρη Χασάπη, ο οποίος φέρεται να απείλησε με παραίτηση, με την κόντρα να ξεσπάει όταν ο τελευταίος έκανε πρόταση για επιστροφή 997 αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού.

Την ίδια στιγμή θεωρείται βέβαιο ότι θα λειτουργήσουν πολύ λιγότερα ολοήμερα σχολεία συγκριτικά με το 2014-15. Πέρυσι στα ολοήμερα διευρυμένου ωραρίου φοίτησαν περίπου 340.000 μαθητές.

Σχετικά άρθρα