Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απίστευτη ατάκα Τασίας: «Εμένα θα με γράψει η Ιστορία, εσάς όχι»

Απίστευτη ατάκα Τασίας: «Εμένα θα με γράψει η Ιστορία, εσάς όχι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κυρίτσης, Θοδωρής Δρίτσας, ΚΕΔΕ, Μετανάστες, Τασία Χριστοδουλοπούλου,

Επί τάπητος τέθηκε το μεταναστευτικό ζήτημα στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, και του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θοδωρή Δρίτσα.

Στη συνεδρίαση μεταξύ άλλων έλαβαν τον λόγο και οι δήμαρχοι των νησιών που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, λόγω της αυξημένης ροής μεταναστών.

Όλοι οι δήμαρχοι τόνισαν πως το πρόβλημα είναι Ευρωπαϊκό και όχι μόνο Ελληνικό, ενώ τόνισαν πως είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν μέτρα και να υπάρχει στρατηγική για την αντιμετώπιση του μετανασετυτικού καθώς αναμένεται οξυνθεί κι άλλο.

Με τη συνεδρίαση να μυρίζει μπαρούτι, ο λόγος δόθηκε στον δήμαρχο της Κω, Γιώργο Κυρίτση, ο οποίο τόνισε:
«Δε δέχομαι το νησί της Κω να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών. Διεκδικούμε βιώσιμες λύσεις. Είναι δυνατόν η Ελλάδα να πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει μόνη της το πρόβλημα και την Ευρώπη; Οι ψευδαισθήσεις των τελευταίων μηνών οδήγησαν σε ένα τρίτο μνημόνιο, πιο επώδυνο από τα άλλα».

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο κ. Κυρίτσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για για σκόπιμους και λάθος χειρισμούς προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού αλλά και της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλόπουλου.

Η αντιπαράθεση, ωστόσο, δεν έληξε εκεί, συνεχίστηκε, όταν μετά τις τοποθετήσεις όλων των δημάρχων, πήρε τον λόγο εκ νέου στην κυρία Χριστοδουλοπούλου.

Η κ. Χριτοδουλοπούλου μαζί με τον κ. Δρίτσα τα «έψαλαν» για τα καλά στου δημάρχους, λέγοντας σε έναν εξ αυτών πως «αυτό που έχω κάνει θα το γράψει η Ιστορία, είτε αρνητικά είτε θετικά. Για εσάς δε νομίζω να γράψει τίποτα»!

Αναλυτικότερα, η αναπληρώτρια υπουργός, στη δεύτερη τοποθέτησή της, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα ρωτήσουμε τον κύριο Κυρίτση εάν θα κάνουμε κέντρα υποδοχής, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Είστε μια απίστευτη ψεύτρα», της απάντησε από την πλευρά του ο κ. Κυρίτσης και ο διάλογος συνεχίστηκε ως εξής:

Τ. Χριστοδουλόπουλου: «Κάντε μου μήνυση, γίνεστε περίγελος»

Γ. Κυρίτσης: «Ελάτε στην Κω, δεν τολμάτε»

Τ. Χριστοδουλόπουλου: «Δεν θέλω διάλογο μαζί σας. Όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση ξέρει τον ρόλο σας»

Γ. Κυρίτσης: «Τον δικό σας ρόλο έχουν καταλάβει. Μάλλον δεν έχετε αντιληφθεί ότι έχετε απέλθει»

Η νέα ένταση έληξε με παρέμβαση του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη.

Συνεχίζοντας η κυρία Χριστοδουλοπούλου «απολογήθηκε» εξαπολύοντας πυρά προς όλους τους δημάρχους και λέγοντας: «Στην ουσία είμαι αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών.

Βάλαμε το “μεταναστευτικής πολιτικής” αλλά ο ρόλος μου είναι συγκεκριμένος. Δεν είπα ότι θα φτιάξω κέντρα υποδοχής σε όλα τα νησιά αλλά μόνο σε εκείνα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Δεν είπα ότι θα κάνω ένα και στη Μύκονο».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Δρίτσας, ο οποίος υπερασπιζόμενος την κυρία Χριστοδουλοπούλου, υπογράμμισε: «Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Όταν λέω μέχρι εκεί μπορούμε, δεν είναι γιατί ο υπουργός κάνει διακοπές στη Μύκονο. Εγώ σας συμπονάω».

Από τα πυρά της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, πάντως, δεν ξέφυγε ούτε ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης, ο οποίος κατά την ομιλία του, μεταξύ άλλων κι απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του είπε πως «όλα τα προβλήματα των νησιών έρχονται σε εμένα».

«Όταν μαζεύτηκαν 6.000, γιατί έκλεισαν τα Σκόπια τα σύνορά τους και τελικά έφυγαν, άφησαν πίσω τους ένα βομβαρδισμένο τοπίο», σχολίασε, ακόμη, σχετικά με τις καταστάσεις που βιώνει καθημερινά ο Δήμος του, υπογραμμίζοντας πως «υπάρχουν όρια παράνομου και το υπουργείο πρέπει να επιληφθεί του ζητήματος».

«Είμαστε στα άκρα και μας πετάτε στην άκρη. Ντροπή! Δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Με πήραν ξαφνικά να μου πουν ότι C-130 φέρνει 10.000 κονσέρβες και να τις μεταφέρω. Όλα τα μαθαίνω από τα κανάλια», κατήγγειλε, ο κ. Γκουντενούδης, κατηγορώντας την κυρία Χριστοδουλοπούλου, όταν η υπουργός έλαβε εκ νέου το λόγο, ότι «θέλουμε να σας πάρουμε τηλέφωνο και δεν το σηκώνετε».

«Σας παρακαλώ, ούτε σας ξέρω ούτε το τηλέφωνό σας έχω», του απάντησε η αναπληρώτρια υπουργός.

Προς το τέλος της ομιλίας της, απευθυνόμενη σε δήμαρχο που κριτίκαρε τη δουλειά της η κυρία Χριστοδουλοπούλου είπε: «Αυτό που έχω κάνει θα το γράψει η Ιστορία, είτε αρνητικά είτε θετικά. Για εσάς δε νομίζω να γράψει τίποτα».

Σχετικά άρθρα