Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του μνημονίου στη Βουλή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του μνημονίου στη Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΔΕΔΥ, Βουλή των Ελλήνων, Μνημόνιο, ΠΑΜΕ, Συλλαλητήρια, ΣΥΡΙΖΑ,

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του μνημονίου, στις 20:00 έξω από την Βουλή, καλεί όλους τους εργαζομένους η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας πως πρέπει να ανατραπεί το «νέο βάρβαρο μνημόνιο».

«Με το νομοσχέδιο αυτό, που εξειδικεύει την αντιλαϊκή συμφωνία της νεομνημονιακής Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των δανειστών της 13ης Ιουλίου 2015, συνεχίζονται οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές κατεδάφισης των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και του πλούτου της χώρας, η φοροληστεία σε βάρος του Ελληνικού λαού και η μεγαλύτερη φτωχοποίηση ευρύτατων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας», επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ.

Μισή ώρα νωρίτερα, στις 19:30 το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στην Ομόνοια κατηγορώντας την κυβέρνηση, πως φέρνει για ψήφιση στη Βουλή, «μέσα στον δεκαπενταύγουστο και με διαδικασίες εξπρές, το νέο 3ο μνημόνιο που αποτελεί έναν πραγματικό όλεθρο για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού».

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ «το μνημόνιο Τσίπρα, είναι ένα νέο βαρύ πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που ξηλώνει ότι έχει απομείνει όρθιο σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δίνει ένα ακόμα χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, επιταχύνει τις διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων στρατηγικών υποδομών και του ορυκτού πλούτου χτυπάει τη φτωχή αγροτιά. Το νέο μνημόνιο δεσμεύεται να υλοποιήσει απαρέγκλιτα ότι έχει ψηφιστεί από τα προηγούμενα μνημόνια, του 2010 και του 2012 και να προσθέσει νέα αντιλαϊκά μέτρα».

Σε συγκέντρωση στις 19:30 στο Σύνταγμα ενάντια στο νέο μνημόνιο καλεί και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζοντας πως «οι επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βουλιάζουν την κοινωνία στην εξαθλίωση και την απελπισία, όταν τράπεζες, εφοπλιστές και μεγάλο κεφάλαιο σε Ελλάδα και Ευρώπη αυγαταίνουν τα κέρδη τους».

Σχετικά άρθρα