Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοβουλίες εκ των υστέρων για τα σκουπίδια στον Πύργο

Πρωτοβουλίες εκ των υστέρων για τα σκουπίδια στον Πύργο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Τσιρώνης, Ηλεία, Πύργος, Σκουπίδια, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Η μονάδα μηχανικής διαλογής στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς αναμένεται να λειτουργήσει ως ενδιάμεση λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων της Ηλείας, όπως αποφασίστηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι δήμαρχοι του νομού, με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.

Σχετικά με ολοκλήρωση της μονάδας, αυτή εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ η ολοκλήρωση του ΧΥΤΥ στην ίδια περιοχή, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες εκτιμήσεις, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2016.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής ανακοίνωσε πως μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων απ’ όλες τις περιοχές του δήμου, ενώ όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, δίνει ιδιαίτερο βάρος, όπως τόνισε, στην ανακύκλωση.

Όπως είπε, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, αλλά και οι πολίτες, πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ανακύκλωση.

«Στις τοπικές κοινότητες δεν θα υπάρχουν σύμμεικτα απορρίμματα. Τα σκουπίδια που παράγουν οι κοινότητες μπορούν στο 100% να είναι ανακυκλώσιμα», σημείωσε ο χαρακτηριστικά ο Γαβρίλης Λιατσής.

Πάντως, η δημοτική αρχή έχει ήδη ξεκινήσει προσπάθειες, ώστε να πείσει τους δημότες ότι πρέπει να βοηθήσουν στον τομέα της ανακύκλωσης.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος «όταν ανέλαβα καθήκοντα τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανακυκλώνονταν 30 τόνοι, ενώ τον περασμένο Ιούνιο έφθασαν τους 240, δηλαδή πετύχαμε αύξηση 800%».

Επίσης, ο Δ. Μπέλτσος ανέφερε σχετικά με την ανακύκλωση, ότι ο μηνιαίος απολογισμός στον δήμο Πύργου έχει φθάσει στο 20%, ενώ όσον αφορά τις υποδομές, είπε ότι «έχουμε ήδη φέρει 350 κάδους ανακύκλωσης».

Πρόσθεσε δε, ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται η μελέτη του τοπικού σχεδίου ανακύκλωσης, που μεταξύ άλλων προβλέπει την δημιουργία ενός πράσινου σημείου στην πόλη, για την υποδοχή όλων των ανακυκλώσιμων υλικών.

Σχετικά άρθρα