Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προσοχή! “Ξέφυγε” το όζον στην Αττική – Τι πρέπει να προσέχετε

Προσοχή! “Ξέφυγε” το όζον στην Αττική – Τι πρέπει να προσέχετε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υπουργείο Υγείας,

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημέρωσε ότι την Τρίτη 28/07/2015 σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον σε τέσσερις σταθμούς μέτρησης.

Συγκεκριμένα μέχρι τις 14:00 σημειώθηκε μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 191 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Νέας Σμύρνης, μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 189 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Λιοσίων, μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 183 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Περιστερίου και μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 240 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Θρακομακεδόνων.

Για το λόγο αυτό σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.

Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Αναμένεται σταδιακή μείωση των τιμών όζοντος αργά το απόγευμα.

Η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε 24ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικά άρθρα