Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

45 πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα – Καίγεται η Ελλάδα και η ανατολική Αθήνα

45 πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα – Καίγεται η Ελλάδα και η ανατολική Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αργυρούπολη, Αττική, Γλυφάδα, Εύβοια, Ηλιούπολη, Λακωνία, Μαλακάσα, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά,

Συντονισμένες προσπάθειες για να οριοθετηθεί το μέτωπο της πυρκαγιάς στον Υμηττό, επιχειρεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Δυο είναι τα κύρια μέτωπα της πυρκαγιάς το απόγευμα της Παρασκευής, στην Ηλιούπολη και στην Αργυρούπολη, όπου κινείται προς την Τερψιθέα Γλυφαδας, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι τοπικές Αρχές στη Γλυφάδα με υδροφόρες και αλλά μηχανήματα.

Η πυρκαγιά έχει κατακάψει δασικές εκτάσεις στον Καρέα και τα Αστυνομικά, όπου υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Η φωτιά, που ξεκίνησε από τον Καρέα, έκαψε εστιατόριο στην περιοχή και σπίτια, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας από τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην περιοχή επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 70 οχήματα και 15μελές πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν δυο αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Σώματος, νωρίτερα απομακρύνθηκαν 50 μοναχές από τη μονή του Αγίου Ιωάννη, ενώ εκκενώθηκε και το σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού. Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής προέτρεψε τους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις που επιβαρύνουν την κυκλοφορία.

Δύσκολη κατάσταση στο μεγάλο μέτωπο της Λακωνίας

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στη Λακωνία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία. Η φωτιά ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση και ελαιώνες, σε πέντε περιοχές παράλληλα και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα.

Εικονομήνυμα που έλαβε ο ΣΚΑΪ δείχνει μαγαζιά μέσα στην πόλη της Νεάπολης, να καίγονται. Το μήνυμα εστάλη από τον εθελοντικό πυροσταθμό του Ευρώτα.

Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν 130 πυροσβέστες με 51 οχήματα και 39 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δυο αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα.

Ένα Καναντέρ που επιχειρούσε στην περιοχή, με διμελές πλήρωμα, υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση σε δρόμο της περιοχής. Σύμφωνα με την ενημέρωση, το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, εκκενώθηκε ο Άγιος Νικόλαος, στον οποίο παρέμεναν εγκλωβισμένα 300 άτομα περίπου, μέσω της παραλίας, ενώ τρεις κατοικίες κάηκαν.

Μέτωπα και στην Εύβοια

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης, πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Εύβοια, κοντά στην περιοχή Αφράτη.

Ένας καταυλισμός Ρομά εκκενώθηκε ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχει δύναμη 44 πυροσβεστών με 16 οχήματα και 6μελές πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα μηχάνημα από εδάφους και ένα αεροσκάφος από αέρος.

Φωτιά και στη Μαλακάσα

Στο έργο πυρόσβεσης της Μαλακάσας, συμμετέχει δύναμη 30 πυροσβεστών με 10 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δυο αεροσκάφη, ενώ η πυρκαγιά κατευθύνεται προς τον Ωρωπό, σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Προανάκριση για τα αίτια όλων των πυρκαγιών, διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής,

Έχει αποσταλεί αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Εναέριας Προστασίας, να συνδράμει την ελληνική προσπάθεια κατάσβεσης με 4 αεροσκάφη.

Σχετικά άρθρα