Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεργάτες των ΕΛΤΑ “τσέπωσαν” τις συντάξεις που έπρεπε να διανείμουν

Συνεργάτες των ΕΛΤΑ “τσέπωσαν” τις συντάξεις που έπρεπε να διανείμουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφάλεια Πατρών, Αχαΐα,

Μεγάλη κομπίνα που είχαν στήσει επιτήδειοι σε βάρος συνταξιούχων στο νομό Αχαΐας αποκάλυψαν μετά από πολύμηνη έρευνα οι άνδρες της Ασφάλειας Πατρών.

Δυο εξωτερικοί συνεργάτες των ΕΛΤΑ έβαζαν στην τσέπη μεγάλα χρηματικά ποσά αντί να τα διανέμουν στους δικαιούχους συνταξιούχους. Ο ένας, μάλιστα, προχώρησε ακόμη περισσότερο, τσεπώνοντας και τα χρήματα που του έδιναν καλόπιστοι πολίτες για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από δεκάδες καταγγελίες για συντάξεις οι οποίες δεν έφταναν ποτέ στον προορισμό τους και οδήγησε στους δυο εξωτερικούς συνεργάτες των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Ο ένας, μάλιστα, ηλικίας 30 χρόνων από τα Σαγέικα, φέρεται να υπεξαίρεσε 32.000 ευρώ από τα χρήματα που είχε αναλάβει να μοιράσει σε συνταξιούχους και άλλα 3.000 ευρώ που προορίζονταν για την πληρωμή λογαριασμών και δεν τα κατέβαλε στους δικαιούχους οργανισμούς.

Ο δεύτερος συνεργάτης ηλικίας 34 χρόνων από την Λακκόπετρα, κατηγορείται πως δεν είχε καταβάλει συντάξεις ύψους 4.000 στους δικαιούχους.

Και οι δύο παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών με βαριές κατηγορίες για υπεξαίρεση και απάτη, που για τον 30χρονο είναι σε βαθμό κακουργήματος εξαιτίας του μεγάλου ύψους του ποσού που φέρεται να παρακράτησε.

Σχετικά άρθρα