Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βίκυ Σταμάτη καταγγέλλει ότι δέχεται επιθέσεις από εξωτερικούς φρουρούς

Η Βίκυ Σταμάτη καταγγέλλει ότι δέχεται επιθέσεις από εξωτερικούς φρουρούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άκης Τσοχατζόπουλος, Βίκυ Σταμάτη, Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εφετείο, Εφημερίδα Espresso, Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι, Φυλακές Κορυδαλλού, Ψυχοθεραπεία, Ψυχολογία,

Για μεσαιωνικούς και φασιστικούς περιορισμούς αλλά και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και επιθέσεις από εξωτερικούς φρουρούς, κάνει λόγο στην 5σέλιδη επιστολή της, η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, η επιστολή της κ. Σταμάτη έχει τίτλο «4,5 χρόνια κώφωσης» και σύμφωνα με την ίδια το σωφρονιστικό σύστημα δεν μπορεί να της προσφέρει καμία προστασία.

Η ίδια παράλληλα καταγγέλλει πως δέχεται απρόκλητες επιθέσεις από εξωτερικούς φρουρούς «Χωρίς καμία αιτία και χωρίς από μέρους μου να προκληθεί», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι επιθέσεις αυτές που δέχεται, γράφει, «επηρεάζουν δυσμενώς την προσωπικότητά μου, σε σημείο που να καταστρέφεται και να απαιτείται χρόνος πολύτιμος ως στοιχείο θεραπείας, πράγμα που αν δεν προσεχθεί, συνεπιφέρει καταστάσεις ψυχικές ανίατες».

Η παραμονή της στο Δρομοκαΐτειο έχει επιδεινώσει την κατάσταση της υγείας της, με την ψυχολογική της κατάσταση, όπως λέει, να χειροτερεύει από “υποβολιμιαία” επεισόδια, τα οποία γίνονται “εκ του πονηρού”.

Παράλληλα, θέτει και δύο ερωτήματα προς τη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού και τον υπουργό Δικαιοσύνης.

1) Γιατί η φυλακή κωφεύει; Είμαι στην κρίση σας, για ποιον λόγο δεν εκπληρώνονται τα αιτήματά μου; Από τις φυλακές;

2) Γιατί αυτή η απαράδεκτη αδικία; Γιατί αυτή η σκόπιμη κακομεταχείριση; Πολλά ευρωπαϊκά κράτη έχουν καταδικαστεί – όπως και η Ελλάδα- για τέτοιου είδους συμπεριφορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”.

Μάλιστα, η Βίκυ Σταμάτη αποκαλύπτει και τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στη απόδραση.

Όπως λέει, η φυγή της ήταν “το ύστατο μέσον για την ανάδειξη του κολαστηρίου μου – του κοπρώνα (φυλακές-ψυχιατρείο έναντι στο κράτος δικαίου προστασίας του πολίτη.

Ενώ κατά τη δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων στο Εφετείο, η Βίκυ Σταμάτη είχε καταγγείλει πως είχε γίνει απόπειρα βιασμού εις βάρος της, μέσα στο Δρομοκαΐτειο.

Σχετικά άρθρα