Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε σε ποιους φορείς θα προσληφθούν 2.417 άνεργοι

Δείτε σε ποιους φορείς θα προσληφθούν 2.417 άνεργοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνεργοι, Κοινωφελής Εργασία, ΟΑΕΔ, Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, Προσλήψεις, Υπουργείο Πολιτισμού, Υπουργείο Τουρισμού,

Προσλήψεις 2.417 ανέργων για 5 μήνες σε φορείς του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και στον τομέα του Τουρισμού, προβλέπει η επόμενη φάση της κοινωφελούς εργασίας, και μάλιστα με αυξημένη πριμοδότηση για τους μακροχρόνια ανέργους άνω των 45 ετών.

Η προκήρυξη για την έναρξη υποβολής των αιτήσεων ανακοινώνεται εντός των επόμενων ημερών. Στο υπουργείο Πολιτισμού θα γίνουν 2.323 προσλήψεις, ενώ για τον τομέα του Τουρισμού θα προσληφθούν τελικά 94 άτομα.

Το πρόγραμμα προβλεπόταν αρχικά να καλύψει 3.600 θέσεις, αλλά η τελική κατανομή έγινε με ευθύνη των συναρμόδιων υπουργείων για λιγότερες θέσεις.

Ως αντιστάθμισμα στον ανασχεδιασμό του προγράμματος, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, βελτίωσε ορισμένα κριτήρια για ανέργους άνω των 45 ετών, ώστε να επωφελούνται περισσότερο οι άνεργοι μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) όπως και για γονείς παιδιών με αναπηρία.

Σύμφωνα με την τελική εισήγηση του προγράμματος, για τους ανέργους ηλικίας άνω των 45 ετών προβλέπεται η μοριοδότησή τους με 40 μόρια, όταν στην προηγούμενη πρόσκληση για την κοινωφελή εργασία στους δήμους η μοριοδότηση για την ίδια ηλικιακή ομάδα ήταν 25 μόρια.

Προβλέπεται η ενίσχυση με 15 μόρια στους ανέργους οι οποίοι παρουσιάζουν αναπηρία σε ποσοστό από 50 % και άνω.

Προβλέπεται επίσης η πριμοδότηση με 10 επιπλέον μόρια στους ανέργους με παιδιά, ανήλικα ή ενήλικα, με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω. Οι άνεργοι της συγκεκριμένης κατηγορίας θα λαμβάνουν και τα μόρια με βάση το κριτήριο ύπαρξης ή μη ανήλικων τέκνων.

Οι αιτήσεις των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα υποβληθούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον Οργανισμό αμέσως μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι θέσεις εργασίας θα είναι διάρκειας πέντε μηνών με πλήρη ασφάλιση και καθαρή αμοιβή 495 ευρώ για τους άνω των 25 ετών και 431 ευρώ για τους κάτω των 25.

Σχετικά άρθρα