Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το επικίνδυνο ναρκωτικό “Σίσα” και στην ελληνική επαρχία – Εμφανίστηκε στην Καλαμάτα

Το επικίνδυνο ναρκωτικό “Σίσα” και στην ελληνική επαρχία – Εμφανίστηκε στην Καλαμάτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καλαμάτα, Σίσα,

Τα «ναρκωτικά της κρίσης», όπως είναι το “Σίσα”, άρχισαν να εξαπλώνονται και στις επαρχιακές πόλεις, οδηγώντας σε βέβαιο θάνατο ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας.

Το εξαιρετικά τοξικό, φθηνό και εύκολα προσβάσιμο “Σίσα” καταστρέφει σε ελάχιστο χρόνο όλα τα ζωτικά όργανα, το σώμα σαπίζει, οι χρήστες ακόμα και νέα παιδιά μοιάζουν με ηλικιωμένους και ο θάνατος έρχεται ταχύτατα.

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Πετρόγιαννης από το tharrosnews.gr της Καλαμάτας, αντιλαμβανόμενος τι συμβαίνει γύρω του, ήρθε σε επαφή με τον ψυχίατρο Πέτρο Σερενέ, υπεύθυνο της Μονάδας Απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και, όπως του βεβαίωσε, το «Σίσα» άρχισε να κάνει οργανωμένα την εμφάνισή του τους τελευταίους τρεις μήνες και στην Καλαμάτα.

«Ήταν φυσικό επακόλουθο. Όταν δεν έχεις λεφτά, ψάχνεις για κάτι πιο φτηνό», σχολίασε.

Υπολογίζονται σήμερα σε χιλιάδες οι ανασφάλιστοι στο νομό, που δεν έχουν καμία πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, στην περίθαλψη και το φάρμακο.

Αυξάνεται, επίσης, ο αριθμός των εξαρτημένων από νόμιμες και παράνομες ουσίες, των ατόμων που παρουσιάζουν ψυχικές διαταραχές (ιδιαίτερα καταθλίψεις, κρίσεις πανικού, φοβίες κ.ά.).

Την ίδια ώρα βρίσκονται στον αέρα τα Κέντρα Πρόληψης καθώς από την 31η Δεκέμβρη έχει λήξει η Προγραμματική Σύμβαση βάσει της οποίας χρηματοδοτείται η λειτουργία τους.

Οι εργαζόμενοι που «πασχίζουν στη σκιά τεσσάρων γιγάντων (υπ. Εσωτερικών και Υγείας, ΚΕΔΕ και ΟΚΑΝΑ)» κατέβηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε 24ωρη απεργία. Κάποιοι απλήρωτοι για μήνες και κάποιοι αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο προειδοποιούν ότι η κυβέρνηση με την αδράνειά της οδηγεί μαθηματικά στην ιδιωτικοποίηση και των υπηρεσιών πρόληψης.

«Δεν ξέρω πού θα πάει η κατάσταση, αλλά πήραμε τη διαβεβαίωση ότι θα πληρωθούμε. Όμως, ενώ οι ανάγκες καθημερινά αυξάνουν, εδώ και 1,5 χρόνο λειτουργίας του κέντρου υπάρχουν τρία άτομα. Ένας ψυχίατρος, ένας ψυχολόγος και μία νοσηλεύτρια. Καταλαβαίνετε ότι το έργο μας δεν είναι εύκολο. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να παράσχουμε βοήθεια, στην καλύτερη περίπτωση, σε πενήντα (50) άτομα, αλλά η λίστα αναμονής όλο και μεγαλώνει. Υπάρχουν ήδη εγγεγραμμένα ενενήντα (90) άτομα που περιμένουν, ενώ υπάρχουν και δεκάδες άλλα που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κάνουν αίτηση, διότι γνωρίζουν ότι δε θα εξυπηρετηθούν», τόνισε στην εφημερίδα “Θάρρος” ο κ. Σερενές.

Σχετικά άρθρα