Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

1.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία

1.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Παναγιώτης Κουρουμπλής, Προσλήψεις, Υπουργείο Υγείας,

Θετική χαρακτηρίζουν τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συνομοσπονδία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ) με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος δεσμεύθηκε για αύξηση των προσλήψεων και εξορθολογισμό της διαχείρισης των κυτταροστατικών φαρμάκων. Επίσης, συζήτησαν για τη μεταφορά κληροδοτημάτων στο ΕΣΥ και τη συμμετοχή νοσηλευτών σε επιτροπές του υπουργείου.

Η συζήτηση ξεκίνησε με το μείζον πρόβλημα που αφορά τα δημόσια νοσοκομεία, σχετικά με την υποστελέχωσή τους από νοσηλευτές και δόθηκε σαφής δέσμευση από τον υπουργό ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα εκδοθεί προκήρυξη για 1.000 άτομα μόνιμο προσωπικό, από τους οποίους οι 700 θα είναι νοσηλευτές, ενώ παράλληλα γίνεται σχεδιασμός για την κάλυψη των αναγκών και με επικουρικό προσωπικό, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Οσον αφορά τους χρόνους, οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν άμεσα ώστε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχουν τοποθετηθεί οι νεοπροσληφθέντες.

Αναφορικά με τους οργανισμούς των νοσοκομείων, ο κ. Ξανθός τόνισε ότι θα προχωρήσει σε άμεση αναμόρφωσή τους, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των διοικήσεων των ιδρυμάτων και ακολούθως, μέσα από ένα νέο αξιοκρατικό και αντικειμενικό σύστημα, θα προβεί στη διενέργεια των κρίσεων για τις θέσεις ευθύνης των υπηρεσιών των νοσοκομείων.

Για το θέμα που προέκυψε με αφορμή τον θάνατο ψυχικά ασθενή στο Δαφνί, μετά από επίθεση άλλου ασθενή, οι νοσηλευτές μίλησαν αναλυτικά για τις δύσκολες συνθήκες νοσηλείας και εργασίας στις ψυχιατρικές δομές.

Σχετικά άρθρα