Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eπιθέσεις λύκων στις Πρέσπες – Σκοτώνουν και τρώνε κυνηγόσκυλα

Eπιθέσεις λύκων στις Πρέσπες – Σκοτώνουν και τρώνε κυνηγόσκυλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυνηγός, Λίμνες Πρέσπες, Λύκος, Σκύλος,

Ένα… “θρίλερ” ζουν τον τελευταίο καιρό οι κυνηγοί της Φλώρινας, μετά την έξαρση φονικών επιθέσεων λύκων στα κυνηγόσκυλά τους!

Όπως αποκαλύπτουν τα “Κυνηγετικά Νέα” που κυκλοφορούν, το κακό ξεκίνησε με μερικές λύκαινες που είχαν προτίμηση στους σκύλους, αλλά μέσα σε μία διετία κατασπαράχθηκαν περισσότερα από 30 κυνηγόσκυλα, μόνο στο Βροντερό και τους Ψαράδες!

Σύμφωνα με την εξήγηση που δίνουν οι κυνηγοί της περιοχής, το κακό ξεκίνησε όταν πρωτοσκότωσαν σκυλιά κάποιες λύκαινες… Μετά τις πρώτες φονικές επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αυτές οι θηλυκές συνήθισαν στο σκυλίσιο κρέας και πέρασαν τις εμπειρίες τους στους απογόνους τους, και στις αγέλες που δημιούργησαν.

Το μέρος που έχουν κάνει …λημέρι τους οι λύκοι, είναι πουρνάρι, πέτρα και βελανιδιές: τα αγρίμια εκμεταλλεύονται το πυκνό και από εκεί εφορμούν στα κυνηγόσκυλα, που τα παγιδεύουν στα μονοπάτια.

Το θέμα των λύκων προβληματίζει και τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Φλώρινας, Νικόλαο Μυλωνά, ο οποίος δηλώνει:

«Οι εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης κατανοούν – όπως λένε – το πρόβλημα της αύξησης του πληθυσμού των λύκων, αλλά δεν προτείνουν κάποια λύση. Αυτοί νοιάζονται μόνο για επιδοτήσεις, δεν τους ενδιαφέρει αν οι άνθρωποι της υπαίθρου υποφέρουν… Αν δεν ληφθούν μέτρα διαχείρισης το βουνό τελείωσε για μας».

Σχετικά άρθρα