Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

6 τραυματίες από φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

6 τραυματίες από φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπρόπυργος, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΠΕ, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά,

Έξι είναι οι τραυματίες από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 8.20 στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, όπως ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.).

Σύμφωνα με την εταιρεία, το ατύχημα οφείλεται σε ανάφλεξη που σημειώθηκε στη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από ελληνική εργολαβική εταιρεία.

Οι τραυματίες διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής και η κατάσταση ενός εξ αυτών, που μεταφέρθηκε στο Θριάσιο, κρίνεται πιο σοβαρή. Κατά τη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. «το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας».

Μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Ομίλου Άγγελος Στράνης ανέφερε ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και πως το περιστατικό θεωρείται λήξαν από πλευράς των ενεργειών που έπρεπε να γίνουν.

«Η σκέψη όλων είναι, πάνω από όλα, στους εργαζομένους που τραυματίστηκαν», πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα πως το χρονοδιάγραμμα για τη συντήρηση των μονάδων είναι επαρκέστατο και τα μέτρα ασφαλείας είναι προτεραιότητα της επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ατύχημα συνέβη σε μονάδα παράγωγης όπου εκδηλώθηκε φωτιά και στη συνέχεια έκρηξη.

Πηγές των ΕΛ.ΠΕ. ανέφεραν ότι μεταξύ της εκδήλωσης φωτιάς και της έκρηξης, μεσολάβησε διάστημα περίπου δέκα λεπτών, γεγονός που απέτρεψε χειρότερη εξέλιξη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο του συμβάντος βρέθηκαν καύσιμα, κάτι που παραπέμπει σε διαρροή.

Οι εργαζόμενοι του διυλιστηρίου έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία και οι εργασίες συντήρησης έχουν σταματήσει.

Σχετικά άρθρα