Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυξημένοι οι κίνδυνοι φέτος για πυρκαγιές

Αυξημένοι οι κίνδυνοι φέτος για πυρκαγιές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία,

Αυξημένοι είναι φέτος οι κίνδυνοι για πυρκαγιές, καθώς διαπιστώνονται τεράστιες ελλείψεις στον μηχανισμό πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και η Πυροσβεστική, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους κινδύνους του φετινού καλοκαιριού.

Όπως επισημαίνουν, τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο οι κίνδυνοι πυρκαγιών είναι αυξημένοι, τόσο των μεγάλων ελλείψεων που υπάρχουν και έμψυχο αλλά και υλικοτεχνικό δυναμικό, όσο και λόγω των καιρικών συνθηκών.

Στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι η φετινή χρονιά θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, λόγω των πολλών βροχών που έχουν συντελέσει στη μεγάλη βλάστηση, που σε συνδυασμό με ένα θερμό καλοκαίρι θα δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα στις δασικές περιοχές.

Για τον λόγο αυτό, έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της πρόληψης. Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην εγκύκλιο που απέστειλε από τις 15 Απριλίου σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, επικεντρώνει την προσοχή της στην ενημέρωση και είναι αναβαθμισμένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές σε ό,τι αφορά την πρόληψη.

Σχετικά άρθρα