Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νικόλαος Γλίξμπουργκ κάνει φιλανθρωπίες στο Αιγαίο

Ο Νικόλαος Γλίξμπουργκ κάνει φιλανθρωπίες στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαύδος, Κάσος, Νησιά Αιγαίου, Νικόλαος Γλίξμπουργκ, Ομάδα Σύμπλευση,

Το βράδυ της Τετάρτης και μετά από ένα δύσκολο ταξίδι στο φουρτουνιασμένο Λιβυκό Πέλαγος, οι εθελοντές της ομάδας «Σύμπλευση» κατέπλευσαν με 11 φουσκωτά σκάφη στο λιμάνι Καραβέ της Γαύδου.

Η ομάδα των εθελοντών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FlashNews,  απέπλευσε το πρωί της Τετάρτης από την Κάσο και μετά από ανεφοδιασμό καυσίμων σε Ιεράπετρα και Σφακιά, έφτασαν στην Γαύδο όπου και «γεύτηκαν» την φιλοξενία των ακριτών κατοίκων του νησιού.

Στην αποστολή συμμετέχει και ο Νικόλαος Γλίξμπουργκ, γιος του έκπτωτου μονάρχη γνωστού και ως “Κωκού”, ο οποίος γεμίζει τον άπειρο ελεύθερο χρόνο του προσφέροντας “φιλανθρωπικό έργο”.

Μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία, εκτελεί χρέη γραμματείας κατά την παροχή δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους.

nikolaos

Επίσης οι εθελοντές γιατροί της «Σύμπλευσης» που συμμετέχουν στην αποστολή, θα παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους.

Συγκεκριμένα, η ιατρική ομάδα που αποτελείται από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές θα πραγματοποιήσει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις προληπτικής ιατρικής σχεδόν για όλες τις ειδικότητες , συμπεριλαμβανομένων αφαίρεσης καρκινωμάτων, και βιοψιών:

Στα παιδιά θα πραγματοποιηθούν: α) προληπτικός έλεγχος σκολίωσης – κύφωσης, β) καρδιολογικός έλεγχος, γ) οδοντιατρικός έλεγχος και δ) οφθαλμολογικός έλεγχος.

Την Πρωτομαγιά οι εθελοντές της «Σύμπλευσης» θα αποπλεύσουν από την Γαύδο για το επόμενο νησί της αποστολής «Διάπλους Αιγαίου 2015» που είναι τα Αντικύθηρα.

skafoi

Η Σύμπλευση είναι αυτοχρηματοδοτούμενη ομάδα. Το κόστος του Διάπλου του Αιγαίου καλύπτεται από… την τσέπη των εθελοντών και από τα έσοδα του ετήσιου χορού της οργάνωσης, ωστόσο τα έργα υποδομής προσφέρουν χορηγοί. Το εκπαιδευτικό υλικό και φυσικά οι ιατρικές εξετάσεις αποτελούν προσφορά των ίδιων των εθελοντών, οι μισοί από τους οποίους είναι γιατροί.

Σχετικά άρθρα