Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Τρεις και ο κούκος»… παλεύουν τις υποθέσεις στην Εισαγγελία Διαφθοράς

«Τρεις και ο κούκος»… παλεύουν τις υποθέσεις στην Εισαγγελία Διαφθοράς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαφθορά, Εισαγγελία Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, Υπουργείο Δικαιοσύνης,

Η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει μέχρι στιγμής αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην άνιση όπως αποδεικνύεται μάχη με το κάθε λογής… λαμόγιο. Το λογικό θα ήταν λοιπόν σε μία φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων, εφόσον η εκάστοτε πολιτική ηγεσία κοιτά να καρπωθεί τις επιτυχίες της αρμόδιας εισαγγελίας προς ίδιον πολιτικό όφελος, να φροντίζει παράλληλα και για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της.

Όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις ωστόσο, τίποτα δεν λειτουργεί με βάση τη λογική. Η αντιμετώπιση του υπουργείου Δικαιοσύνης στην Εισαγγελία Διαφθοράς δεν αποτελεί λοιπόν εξαίρεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tribune.gr στο υπουργείο Δικαιοσύνης εκκρεμεί αίτημα απόσπασης επιστημονικού συμβούλου (ειδικού εμπειρογνώμονα) για την Εισαγγελία Διαφθοράς από τις 3 Νοεμβρίου του 2014. Το σχετικό αίτημα του συγκεκριμένου υπαλλήλου, όπως πληροφορούμαστε είχε… παραπέσει και εν τέλει πήγε πίσω λόγω της προκήρυξης των εκλογών του Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω απόσπαση στην Εισαγγελία Διαφθοράς δεν αλλάζει σε τίποτα τις μισθολογικές απολαβές του υπαλλήλου σε σχέση με το σημερινό ύψος τους στην υπηρεσία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Εισαγγελία Διαφθοράς έχουν στοιβαχτεί δεκάδες χιλιάδες σελίδες υποθέσεων με τεράστιο ποινικό και οικονομικό ενδιαφέρον για το ελληνικό Δημόσιο, την ώρα μάλιστα που μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης σύμφωνα με τα όσα έχουν τονιστεί από κυβερνητικούς αξιωματούχους είναι η πάταξη της διαφθοράς και η εξασφάλιση σημαντικών οικονομικών πόρων μέσα από την διαλεύκανση σχετικών υποθέσεων.

Παράλληλα, σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ για τη σύσταση του Γραφείου Ειδικών Εμπειρογνωμόνων του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς προβλέπονται 45 θέσεις. Συγκεκριμένα αναφέρεται «συνιστώνται 45 θέσεις επιστημονικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού για την υποστήριξη του έργου του Εισαγγελέα Εγκλημα΄των Διαφθοράς».

Ποια είναι λοιπόν η κατάσταση στην αρμόδια Εισαγγελία; Μέχρι σήμερα υπηρετούν υπό την προϊσταμένη Ελένη Ράικου μόλις 6 εισαγγελείς και 4 ειδικοί εμπειρογνόμωνες που έχουν να φέρουν εις πέρας υποθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ χαμένων σε πολυδαίδαλα πλέγματα offshore εταιρειών στις τέσσερις γωνίες της γης. Μερικές από αυτές μόνο είναι τα θαλασσοδάνεια του ΤΤ, η υπόθεση της ENERGA και της Hellas Power, υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων και πολλές άλλες που ταρακούνησαν συθέμελα το οικονομικο, πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο.

Ποια είναι από την άλλη πλευρά η μέριμνα της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου; Εδώ και πέντε μήνες εκκρεμεί το αυτονόητο. Η απόσπαση ενός υπαλλήλου που από μόνος του αιτήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εισαγγελία Διαφθοράς και να γίνει ο 5ος από τους 45 ειδικούς εμπειρογνώμονες που προβλέπονται βάσει νόμου…

Σχετικά άρθρα