Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν περιείχε άνθρακα η λευκή σκόνη που εστάλη στην Εισαγγελία

Δεν περιείχε άνθρακα η λευκή σκόνη που εστάλη στην Εισαγγελία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικαστήρια Ευελπίδων, Εισαγγελία Αθηνών, ΚΕΕΛΠΝΟ,

Δεν περιείχε τελικά άνθρακα ο φάκελος που εστάλη το μεσημέρι της Τετάρτης στην στην Εισαγγελία Αθηνών, στο κτήριο 16 των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Όπως ανακοίνωσε το εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, η μοριακή διερεύνηση του δείγματος της λευκής σκόνης, την οποία περιείχε φάκελος τον οποία άνοιξε μία υπάλληλος της Εισαγγελίας, ήταν αρνητική για τον βάκιλο του άνθρακα και άλλα παθογόνα εσκεμμένης διασποράς, ωστόσο, τα αποτέλεσμα της συμβατικής καλλιέργειας θα εκτιμηθούν σε 24 με 48 ώρες.

Το μεσημέρι, πάντως, επικράτησε πανικός στην Ευελπίδων. Αμέσως, το σημείο στο οποίο βρισκόταν ο ύποπτος φάκελος αποκλείστηκε, ενώ επί τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ), πυροσβεστική και κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι υπάλληλοι του Πρωτοκόλλου κρατήθηκαν προληπτικά, για να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις, ενώ μεταξύ άλλων, υποβλήθηκαν σε τεστ για ραδιενέργεια και αφέθηκαν να φύγουν.

Τον φάκελο άνοιξε η διευθύντρια του γραφείου του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, η οποία έπαθε σοκ. Η ίδια, καθώς και άλλος ένας υπάλληλος, κρατήθηκαν για περισσότερη ώρα από τους υπόλοιπους υπάλληλους, ωστόσο λίγο μετά τις 15.00 αποδεσμεύτηκαν και εκείνοι.

Η εντολή που τους δόθηκε ήταν, εάν τυχόν αντιμετωπίσουν κάποιο σύμπτωμα, να επικοινωνήσουν άμεσα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σχετικά άρθρα