Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Γιάννης Πανούσης, Διαδηλώσεις, ΜΑΤ (Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης), Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Εισηγήσεις που θα… συζητηθούν, δέχεται ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Πανούσης, που έχουν να κάνουν με την αλλαγή νοοτροπίας που επιχειρεί η κυβέρνηση στο θέμα των διαδηλώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό και αν όλα εξελιχθούν βάσει των σχεδιασμών, τους επόμενους μήνες θα αλλάξει ριζικά ο τρόπος αντιμετώπισής των διαδηλώσεων και των αθλητικών αγώνων.

Τα ΜΑΤ δεν θα είναι ορατά στους πολίτες και θα επεμβαίνουν, μόνο όταν υπάρχουν εκτεταμένα επεισόδια.

Η νέα υπηρεσία ουσιαστικά θα επωμιστεί το έργο των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων και θα έχει την κωδική ονομασία “Ομάδα Επιτήρησης και Διαμεσολάβησης Διαδηλώσεων”.

Οι αστυνομικοί που θα υπηρετούν στην ΟΕΔΔ θα έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την ΥΜΕΤ, όπως: μπλε στολή, μπερέ και γκλομπ, όμως και πολλές διαφορές, όπως όπλο, αλεξίσφαιρο και σε πολύ εμφανές σημείο τα διακριτικά τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες εισηγήσεις η ομάδα ΔΕΛΤΑ , όπως και προεκλογικά είχε ειπωθεί, πρόκειται να καταργηθεί και ένα κομμάτι της να ενσωματωθεί στην ομάδα ΔΙΑΣ.

Σχετικά άρθρα