Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντιεξουσιαστές κατέλαβαν το Δημαρχείο Καλαμαριάς και την Ένωση Συντακτών

Αντιεξουσιαστές κατέλαβαν το Δημαρχείο Καλαμαριάς και την Ένωση Συντακτών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντιεξουσιαστές, ΕΣΗΕΜ-Θ, Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά, Καταλήψεις, Κατάληψη,

Συνεχίζουν ανενόχλητοι οι αντιεξουσιαστές να καταλαμβάνουν ότι “γουστάρουν”, όποτε και όσο “γουστάρουν”.

Συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο Καλαμαριάς μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι και στο κτίριο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) πραγματοποιούν ομάδες αντιεξουσιαστών.

Έχουν κρεμάσει πανό στο Δημαρχείο Καλαμαριάς ενάντια στις φυλακές τύπου Γ, ενώ μοιράζουν υλικό στους περαστικούς από την πλατεία Δημαρχείου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι υπάλληλοι του Δημαρχείου έχουν βγει από το κτήριο, ενώ ο Δήμαρχος Καλαμαριάς έχει επικοινωνήσει με τους καταληψίες, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι πρόκειται για συμβολική κατάληψη λίγων ωρών.

Οι υπάλληλοι της ΕΣΗΕΜ-Θ δεν έχουν εκκενώσει το κτήριο.

Οι καταληψίες δηλώνουν την συμπαράστασή τους στους απεργούς πείνας και ζητούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Από τις 2/3 πολιτικοί κρατούμενοι συμμετέχοντες στο Δ.Α.Κ μαζί με τους Δ.Κουφοντίνα, Κ.Γουρνά, Ν.Μαζιώτη ξεκίνησαν απεργία πείνας. Παράλληλα ξεκίνησαν απεργία πείνας πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία στις ελληνικές φυλακές δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και την στήριξη τους στην συγκεκριμένη απεργία πείνας.

Οι αγωνιστές κρατούμενοι με ανάχωμα το ίδιο το σώμα τους διεκδικούν :

· Την κατάργηση του άρθρου 187 και 187Α.

· Την κατάργηση της επιβαρυντικής διάταξης για την πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά («κουκουλονόμος»).

· Το νόμο πλαίσιο που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ.

· Την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού ώστε να λάβει την νοσηλεία που χρειάζεται.

· Την κατάργηση της βίαιης λήψης DNA, την δυνατότητα εξέτασης των δειγμάτων από πραγματογνώμονα βιολόγο της επιλογής του κατηγορουμένου και την κατάργηση της ανάλυσης δειγμάτων που εμπεριέχεται μείγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων.

Σήμερα 15/4 ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας προχωρήσαμε σε κατάληψη του κτιρίου της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ. Ο ρόλος των Μ.Μ.Ε ως προπαγανδιστικού πυλώνα της εξουσίας είναι γνωστός, γεγονός που δεν θα μπορούσε παρά να επιβεβαιωθεί και στη συγκεκριμένη συγκυρία . Καθ’ όλο το διάστημα της απεργίας πείνας ο συρφετός των καθεστωτικών Μ.Μ.Ε διεξάγει πόλεμο κατασυκοφάντησης μέσω της εγκληματοποίησης αγωνιστών και της προσπάθειας αποπολιτικοποίησης του ίδιου του αγώνα με σκοπό να αποκρύψουν την κοινωνική σημασία των αιτημάτων που θέτουν οι κρατούμενοι. Σε αυτή τη περίπτωση τα Μ.Μ.Ε με την ακατάσχετη αναπαραγωγή τρομολαγνείας επιχειρούν να υποδαυλίσουν τα συντηρητικά ένστικτα της κοινωνίας και να προλειάνουν έτσι το έδαφος για την καταστολή όσων θεωρεί αντιπάλους του καθεστώτος που υπηρετούν. Ταυτόχρονα ως μόνη επωδός χρησιμοποιείται με αφορμή την απεργία πείνας και κινήσεις αλληλεγγύης η «περίεργη ανοχή» που επιδεικνύει η κυβέρνηση σε εγκληματίες,κουκουλοφόρους, τρομοκράτες, ταραξίες. Ως αναρχικοί δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για τα κράτη και τις κυβερνήσεις τους.

Αναγνωρίζοντας πως κάθε κράτος και κυβέρνηση-αριστερής ή μη διαχείρισης – είναι οι πραγματικοί εγκληματίες καθώς αναπαράγουν θανάτους, αυτοκτονίες, φτώχεια, εξαθλίωση, καταστολή, εγκλεισμούς στα κελιά της «δημοκρατίας» δεν μπορούν παρά να αποτελούν αδιάλλακτους εχθρούς μας».

Σχετικά άρθρα