Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προσήγαγαν δύο ξένους επιχειρηματίες και δύο τουρίστες ως… αντιεξουσιαστές

Προσήγαγαν δύο ξένους επιχειρηματίες και δύο τουρίστες ως… αντιεξουσιαστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντιεξουσιαστές, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Καταλήψεις, Κατάληψη, Τουρίστες,

Δύο Αλγερινοί επιχειρηματίες βρίσκονται ανάμεσα στους συλληφθέντες έξω από το κτίριο της κατειλημμένης πρυτανείας του ΕΚΠΑ. Οι δύο Αλγερινοί, που βρίσκονται στην Αθήνα για τις ανάγκες της πολυεθνικής εταιρείας καπνού με την οποία συνεργάζονται, οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο όπου σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν τυχαία και μάλλον από περιέργεια στον χώρο της πρυτανείας, όπου νόμιζαν ότι λάμβανε χώρα κάποια εκδήλωση.

Όπως γράφει το «Έθνος», το ρεπορτάζ επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς τους: οι δύο άνδρες, ηλικίας 43 και 45 ετών, είχαν φτάσει την Κυριακή του Πάσχα στην Αθήνα, διαμένουν σε πολυτελές ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος και είναι πράγματι συνεργάτες της γνωστής πολυεθνικής εταιρείας…

Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι -όπως και οι υπόλοιποι 13 συλληφθέντες- αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Πέρα από τους δύο αλγερινούς, ακόμη δύο τουρίστες, ένας Βρετανός και ένας Αυστραλός, προσήχθησαν έξω από τον χώρο της Πρυτανείας, οι οποίοι αφέθηκαν άμεσα ελεύθεροι.

Στις 15 συλλήψεις για την κατάληψη που σημειώθηκαν τη Δευτέρα συμπεριλαμβάνεται και ένας υπήκοος Πολωνίας, ο οποίος είναι καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης για υπόθεση ναρκωτικών στη χώρα του.

Πέραν των δύο ατόμων που ήταν ανήλικα, οι 13 συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στο αυτόφωρο. Σε βάρος τους ασκήθηκε η δίωξη της οικιακής ειρήνης και αφέθηκαν ελεύθεροι -πλην του Πολωνού, που κρατήθηκε για το ένταλμα που υπήρχε σε βάρος του.

Η πλειονότητα των συλληφθέντων ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχε απασχολήσει ξανά για καταλήψεις, ενώ σε βάρος κάποιων από αυτούς έχει ασκηθεί και η κατηγορία της άρνησης δακτυλοσκόπησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και αδελφός γνωστού αντιεξουσιαστή, ο οποίος είχε πρόσφατα πρωταγωνιστήσει και στην «εισβολή» αλληλέγγυων στους απεργούς πείνας στον περίβολο της Βουλής.

Σχετικά άρθρα