Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Independent: Η Αθήνα θα αφήσει να «περάσουν 3.500 μετανάστες στην ΕΕ”

Independent: Η Αθήνα θα αφήσει να «περάσουν  3.500 μετανάστες στην ΕΕ”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Independent, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Τασία Χριστοδουλοπούλου,

Να αφήσει να «περάσουν 3.500 παράτυποι μετανάστες στην Ευρώπη, σχεδιάζει η Αθήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Independent, αν φτάσει στα άκρα τη διαμάχη της με τους εταίρους της.

Η εφημερίδα έχει δημοσιεύσει και δηλώσεις μεταναστών που βρίσκονται στην Αμυγδαλέζα, που υποστηρίζουν ότι διαβιούν σε εξαιρετικά άσχημες συνθήκες, χωρίς τον κατάλληλοι ρουχισμό, χωρίς ιατρική βοήθεια και σε κάποιες περιπτώσεις καταγγέλλουν και πράξεις βίας από τις ελληνικές αρχές.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί αρκετές φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τις συνθήκες αυτές στα κέντρα μεταναστών..

Ωστόσο, η Η Independent προσθέτει στο ρεπορτάζ της ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να αλλάξει τις προηγούμενες πολιτικές και σκοπεύει να απελευθερώνει 20 μετανάστες κάθε μέρα, ενώ απώτερος στόχος είναι να κλείσουν εντελώς τα κέντρα κράτησης και να μετατραπούν σε ανοιχτά κέντρα υποδοχής.
Η υπουργός Μετανάστευσης, Τασία Χριστοδουλοπούλου λέει στην εφημερίδα: «Υπάρχει μια τεράστια αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική μας. Θέλουμε να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ της ασφάλειας και της ελευθερίας».

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου και η ελληνική πλευρά τονίζουν πως η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να αναλάβει το βάρος της ευθύνης να υποδέχεται τόσους πολλούς μετανάστες. Επομένως θα πρέπει και η υπόλοιπη Ευρώπη να αναλάβει το μέρος της ευθύνης που της αναλογεί. Μάλιστα, έδειξε να μην συμφωνεί με τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, τονίζοντας: «Το μεταναστευτικό δεν μπορεί να είναι μέρος μιας διαπραγμάτευσης».

Σχετικά άρθρα