ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έσβησαν τα φώτα και διακόπηκε η λειτουργία ενός διαδρόμου στο Ελ. Βενιζέλος

Έσβησαν τα φώτα και διακόπηκε η λειτουργία ενός διαδρόμου στο Ελ. Βενιζέλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, το αεροδρόμιο της Αθήνας δήλωσε για 7η συνεχή χρονιά «παρών» στην «Ώρα της Γης», στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας του WWF, σβήνοντας τα φώτα και διακόπτοντας τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του (δυτικός διάδρομος, 03L/21R και οι τροχόδρομοί του) από τις 20:30 έως τις 21:30.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Ώρας της Γης 2015, μειώθηκε ο φωτισμός στα κτίρια, στους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους εντός του αεροδρομίου.

Για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ανακοινώσεις στους αεροσταθμούς ενημέρωναν το κοινό για την παγκόσμια κινητοποίηση του WWF και τη συμμετοχή του αεροδρομίου της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της «Ώρας της Γης», βυθίστηκε στο σκοτάδι και ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, καθώς η Ελλάδα συμμετείχε για έβδομη συνεχή χρονιά στην πρωτοβουλία της WWF, δίνοντας το δικό της μήνυμα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν εκατοντάδες πόλεις σε ολόκληρο τον πλανήτη που προχώρησαν σε συσκότιση για μία ώρα, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

Σχετικά άρθρα