Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΟΑΕΔ: Δίνει 120 εκατ. ευρώ από τα Ταμεία του στην Τράπεζα της Ελλάδας

ΟΑΕΔ: Δίνει 120 εκατ. ευρώ από τα Ταμεία του στην Τράπεζα της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δώρο Πάσχα, Επιδόματα, Ευρώ, ΟΑΕΔ, Τράπεζα της Ελλάδος,

Σε μια σημαντική κίνηση προχωρά η διοίκηση του ΟΑΕΔ αφού αποφασίστηκε, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, να δοθεί το ποσό των 120 εκατομμύριων ευρώ από τα Ταμεία του στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Τα χρήματα, προέρχονται από τους Λογαριασμούς Ταμειακής Διαχείρισης και τον κλάδο Λογαριασμού Κοινωνικής Πολιτικής, ενώ από την επένδυση αυτή, ο ΟΑΕΔ επιδιώκει απόδοση που υπερβαίνει το 2% ετησίως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού τα κεφάλαια που μεταφέρονται, «δεν είναι προς επένδυση, ούτε προς άμεση διάθεση για την εξυπηρέτηση τρεχουσών αναγκών του Οργανισμού, καθώς και κεφάλαια όσων λογαριασμών του ΕΣΠΑ δεν είναι -επίσης- προς άμεση διάθεση, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

«Η απόφαση για τοποθέτηση μέρους των διαθεσίμων του ΟΑΕΔ στους ειδικούς λογαριασμούς διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος, αποτελεί την αποδοτικότερη τοποθέτηση των ταμειακών διαθεσίμων του Οργανισμού, δεδομένων των δικλείδων ασφαλείας που παρέχει το υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς» δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη.

«Θα πρέπει να σημειώσω ότι είναι απολύτως διασφαλισμένη η ανταπόκριση του Οργανισμού Απασχόλησης στις τρέχουσες υποχρεώσεις του, οι οποίες μάλιστα θα προκαταβληθούν στους δικαιούχους του, ενόψει των εορτών του Πάσχα την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015», κατέληξε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.

Προπληρώνει δώρο Πάσχα και επιδόματα

Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνεται, επίσης, ότι:

•Την Παρασκευή 03.04.2015 θα αρχίσει να καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα για το έτος 2015 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

•Την Παρασκευή 03.04.2015 θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων (κανονικά καταβάλλονται από τις 03.04.2015 μέχρι και τις 19.04.2015).

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σχετικά άρθρα