Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κουφοντίνας θέλει να γράψει και δεύτερο βιβλίο

Ο Κουφοντίνας θέλει να γράψει και δεύτερο βιβλίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Κουφοντίνας, Τρομοκρατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη,

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να γράψει το επίμαχο βιβλίο «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη», που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και οξεία πολιτική αντιπαράθεση, εξήγησε ο εκτελεστής της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.

“Το είχα μέσα μου, πίεζε να βγει. Οσο πάλευα με τα κλασικά εργαλεία των ιστορικών να τιθασεύσω το έντυπο υλικό που άπλωνε σιγά σιγά και γέμιζε όλο το κελί, τόσο πιο πολύ πίεζε να βγει», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Στα χειρόγραφα στα οποία ταξινομούσα αντικειμενικά, ιστορικά ρεύματα, στο περιθώριό τους σημείωνα μαι φράση, μια εικόνα από τα παλιά που ανάβλυζε. Ο παλιός γνώριμος Αντώνης έλεγε το λογάκι του, έκλεινε συνωμοτικά το μάτι, διεκδικούσε το χώρο του… Μια ξάγρυπνη νύχτα παραμέρισα έντυπα και χειρόγραφα, άνοιξα μια γωνιά στο πλαστικό τραπέζι, άνοιξα τη δίοδο να βγει ο συμπιεσμένος ατμός, ξημέρωσε, μεσημέριασε, ξαναβράδιασε και εγώ συνέχισα να γράφω».

Όπως εξήγησε ο «Λουκάς» της 17Ν, έγραφε το βιβλίο όλο το καλοκαίρι του 2012 και σταμάτησε το Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου λόγω του σοκ, που -όπως ισχυρίζεται- έπαθε, επειδή βγήκε από το κελί του και πήγε στη διπλανή αίθουσα του δικαστηρίου για τη δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα». Άρχισε να γράφει ξανά περίπου έναν χρόνο μετά, στις 17 Νοέμβρη του 2013, καθώς διαλέγει πάντα συμβολικές ημερομηνίες…

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μας προετοίμασε μάλιστα για επερχόμενο σήκουελ, καθώς το βιβλίο που εκδόθηκε δεν ήταν εκείνο που αρχικά είχε σχεδιάσει, δηλαδή η ιστορία της μεταπολιτευτικής ένοπλης πάλης.

«Δεν είχα πρόσβαση στις πηγές που ήθελα… Όμως, δεν έχω παραιτηθεί από αυτή την ιδέα», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα