Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τιμήθηκε η 105η επέτειος από την εξέγερση στο Κιλελέρ

Τιμήθηκε η 105η επέτειος από την εξέγερση στο Κιλελέρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρότες, Θεσσαλία, Κιλελέρ, Μαρίνος Αντύπας,

Χωρίς την παρουσία αγροτών, για μία ακόμη χρονιά, τιμήθηκε σήμερα στο Κιλελέρ η 105η επέτειος από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών το 1910.

Στις εκδηλώσεις μνήμης έδωσε το παρών ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος σχολιάζοντας την απουσία των αγροτών, τόνισε ότι θα πρέπει η επέτειος να αποκτήσει ουσιαστικό χαρακτήρα και με την συμμετοχή αγροτών και να καταστεί επίσης αφορμή διαλόγου του Υπουργείου με τους αγρότες.

Παράλληλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, απηύθυνε κάλεσμα ώστε τα προστάγματα του Μαρίνου Αντύπα (σ.σ. σοσιαλιστή και τέκτονα) και των αγροτών να γίνουν πραγματικότητα.

Να πορευτούμε όλοι μαζί, είπε χαρακτηριστικά, σε μία πορεία ανατροπής και στον αγροτικό χώρο, για να μπορέσει επιτέλους ο χώρος αυτός να αποτελέσει το εργαλείο που θα βγάλει την χώρα από την κρίση. Και κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην έναρξη της προσπάθειας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Εξάλλου, ο κ Αποστόλου, δήλωσε ότι το υπουργείο έχει έτοιμο το πλαίσιο συνεργατισμού που θα απαλλάξει τον κλάδο από συνεταιρισμούς-σφραγίδες και από όλες τις διαδικασίες διαφθοράς και κακοδιαχείρισης χρήματος στον αγροτικό χώρο και επίσης θα τον απαλλάξει από πρόστιμα και καταλογισμούς.

Την ως άνω δήλωση, έκανε ο υπουργός, με αφορμή το γεγονός, ότι -όπως ανέφερε- όταν ανέλαβε την ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, βρήκε δυο φακέλους στους γραφείο του με 2,6 δισ. ευρώ σε βεβαιωθέντα πρόστιμα και καταλογισμούς.

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ενώ παρέστησαν βουλευτές ως εκπρόσωποι των κομμάτων τους καθώς επίσης και ο δήμαρχος Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλος, ο εκπρόσωπος των Νέων Αγροτών Ν. Χονδρονάσιος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Μιχ. Τζιότζιος, το μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ Διον. Φώλιος.

Στον χώρο του Μνημείου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέση και μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ηθοποιός Άννα Βαγενά, απήγγειλε ποίημα αφιερωμένο στον αγώνα των αγροτών.

Την ευθύνη συνδιοργάνωσης της εκδήλωσης η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο δήμος Κιλελέρ.

Σχετικά άρθρα