Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα χέρια της Αστυνομίας δώδεκα αλλοδαπές που χωρίς πτυχίο έκαναν τις νοσοκόμες

Στα χέρια της Αστυνομίας δώδεκα αλλοδαπές που χωρίς πτυχίο έκαναν τις νοσοκόμες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αποκλειστικές Νοσοκόμες, Αστυνομία,

Νυχτερινές ώρες της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε έλεγχος, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Αθηνών, σε Νοσοκομείο της Αθήνας, για τον εντοπισμό αλλοδαπών γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Ειδικότερα, διενεργήθηκε έλεγχος στο παραπάνω Νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι δώδεκα αλλοδαπές γυναίκες (έξι υπήκοοι Γεωργίας, τέσσερις Βουλγαρίας, μία Μολδαβίας και μία Φιλιππίνων), εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, βιβλιάριο υγείας και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου. Επιπλέον μία υπήκοος Γεωργίας, από τις ανωτέρω, επέδειξε πλαστή βεβαίωση άδειας παραμονής και εργασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία , καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α., προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.

Σχετικά άρθρα