Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Με κομμένη την ανάσα η Ελλάδα αναμένει το πόρισμα

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Με κομμένη την ανάσα η Ελλάδα αναμένει το πόρισμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαγγέλης Γιακουμάκης, Ιατροδικαστής, Ιωάννινα,

Φως στα αίτια θανάτου του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, η σορός του οποίου βρέθηκε το πρωί της Κυριακής σε αγροτική περιοχή κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, αναμένεται να ρίξει το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο εισαγγελέας ήδη έδωσε εντολή ο φάκελος όχι απλά να παραμείνει ανοιχτός αλλά να ξεκινήσει η έρευνα από μηδενική βάση, να επανεκτιμηθούν οι μόλις τέσσερις καταθέσεις και να επεκταθεί ο κύκλος των προσώπων που ερευνώνται για πιθανή σχέση με την υπόθεση.

Οι αστυνομικοί ζητούν πλέον από όσους γνωρίζουν έστω και το παραμικρό που θα τους οδηγήσει στα ίχνη είτε εκείνων που σκότωσαν είτε οδήγησαν τον 20χρονο στην αυτοκτονία να μιλήσουν και να βοηθήσουν στην έρευνα. Την ίδια στιγμή η διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής απαγόρευσε στους σπουδαστές να βγουν από τις εγκαταστάσεις και εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει το συμβούλιο των καθηγητών.

Eπί πέντε ώρες ο ιατροδικαστής, μαζί με αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης και παρουσία εισαγγελέα, διενήργησε αυτοψία στον χώρο, προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του 20χρονου, ο οποίος φορούσε τα ίδια ρούχα με την ημέρα της εξαφάνισης και κοντά του βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στη νεκροψία – νεκροτομή της σορού, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα. Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για το θάνατο του 20χρονου.

Ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης δήλωσε ότι υπάρχουν κάποια ευρήματα τα οποία περιμένει να επιβεβαιωθούν εργαστηριακά το μεσημέρι της Δευτέρας, προκειμένου να είναι σε θέσει να κάνει κάποιες ανακοινώσεις.

Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην περιοχή είχε γίνει εκτεταμένη έρευνα για τον εντοπισμό του σπουδαστή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο 20χρονος βρέθηκε νεκρός λίγο πριν τις 8 το πρωί σε αγροτική περιοχή στον Κατσικά Ιωαννίνων, περίπου 800 μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή. Τα ίχνη του είχαν χαθεί από τις 6 Φεβρουαρίου.

Η σορός είναι σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και δεν έχει γίνει ακόμη επίσημα ταυτοποίηση. Ωστόσο, βάσει των ρούχων του, του σωματότυπού του, της εκτιμώμενης ηλικίας του, της οδοντοστοιχίας του και κλειδιών που βρέθηκαν κοντά του, εκτιμάται ότι πρόκειται για τον 20χρονο σπουδαστή. Σε κάθε περίπτωση αναμένονται και τα αποτελέσματα του τεστ DNA.

Οι πρώτες ενδείξεις και εκτιμήσεις ιατροδικαστών κάνουν λόγο για αυτοκτονία του σπουδαστή ο οποίος φέρεται να έκοψε τις φλέβες του. Ωστόσο, οι ιατροδικαστές και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για τα ευρήματα λόγω του ότι η σορός του βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει ένα μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα από το πτώμα. Ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί εάν το μαχαίρι χρησιμοποιήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μαχαίρι βρέθηκε δίπλα στο αριστερό χέρι και τα τραύματα εντοπίστηκαν στο δεξί χέρι. Οι οικείοι του επιβεβαιώνουν ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν αριστερόχειρας.

Θρήνος στην τοπική κοινωνία των Αρμένων Ρεθύμνου, από την είδηση εντοπισμού του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα. Στο χωριό, που είναι ο τόπος κατοικίας της οικογένειας του νεκρού φοιτητή, δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο επίλογος θα γραφόταν με τον πιο τραγικό τρόπο.

Πληροφορίες από συγγενικό πρόσωπο αναφέρουν ότι ενδεχομένως η σορός να φτάσει στους Αρμένους την ερχόμενη Τετάρτη.

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη εκφράζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, ο οποίος τονίζει ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως από τη δικαιοσύνη στην υπόθεση αυτή.

Σχετικά άρθρα