Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή και θρήνος για τον Βαγγ. Γιακουμάκη – Δείτε τι γράφουν πολίτες στα προφίλ τους

Οργή και θρήνος για τον Βαγγ. Γιακουμάκη – Δείτε τι γράφουν πολίτες στα προφίλ τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαγγέλης Γιακουμάκης, Ιωάννινα, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης,

Από το πρωί της Κυριακής όλη η Ελλάδα στέκει παγωμένη και σοκαρισμένη απέναντι στην είδηση ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης βρέθηκε νεκρός, μέσα σε ένα χαντάκι.

Παράλληλα, όμως, και μια βροντερή οργή κατακλύζει τα social media από απλούς πολίτες που δεν μπορούν να αποδεχθούν έτσι απλά, να το προσπεράσουν, ότι ένα νέο παιδί 20 χρονών οδηγήθηκε στην αυτοκτονία επειδή έπεσε θύμα καψωνιών και “μπούλινγκ”.

Γιατί ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεν είναι το μοναδικό παιδί που έχει πέσει θύμα μπούλινγκ. Το μπούλινγκ λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις στα σχολεία μας. 3 στα 10 παιδιά είναι θύματα καψωνιών από συμμαθητές τους. Και αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει πρωτίστως έλλειμμα παιδείας μέσα στα σπίτια αλλά και παντελής απουσία παιδαγωγικής στα σχολεία.

Τα μηνύματα για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και τον χαμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι άπειρα… Ο θάνατος αυτού του παιδιού έχει συγκλονίσει, έχει αγγίξει τις πιο βαθιές ευαισθησίες των Ελλήνων. Διαβάστε μερικά που τυχαία βρεθήκαμε μπροστά τους, ωστόσο, θεωρούμε ότι είναι άξια ανάγνωσης και προβληματισμού.

Είναι μηνύματα που ανάρτησαν στους λογαριασμούς τους απλοί πολίτες, όχι πολιτικοί, ούτε επώνυμοι…

Υποκρισία… παντού… Για να κρύψουμε το πόσο λίγοι είμαστε… Το πόσο παρτάκηδες γίναμε… Για να κρύψουμε το ανύπαρκτο πνευματικό και κοινωνικό μας υπόβαθρο… Κι αν κάτι με λυπεί περισσότερο, παρακολουθώντας αυτό το διάστημα τα γραφόμενα, είναι το πόσο εύκολα αναλύουμε ψυχές… ανάλογα με την πλευρά που διαλέξαμε να είμαστε…

Αυτό που ξεχνάμε είναι ότι πάντα υπάρχει εκεί έξω κάποιος πιο δυνατός από μας… Θαρρώ πως, δεν υπάρχει παιδί που να μην έχει υπάρξει, έστω και για μία φορά, στην μία ή στην άλλη πλευρά, του θύτη ή του θύματος… κι αν δεν έχει υπάρξει είναι εξαιρετικά τυχερό… Αυτό που τραυματίζει όμως δεν είναι η μία φορά… αυτό που τραυματίζει βαθιά είναι η επανάληψη…

Ας γίνει η αφετηρία και ο τερματισμός…

-Οι γονείς, να μάθουμε στα παιδιά μας να είναι ευγενικά… να σέβονται τον ΑΝΘΡΩΠΟ, ξεκινώντας πρώτα απ’ τον εαυτό τους… Παράλληλα και ταυτόχρονα να του μάθουμε να “θωρακίσει” τον εαυτό του, να τον αγαπήσει, να του ‘χει εμπιστοσύνη, να στέκεται στα πόδια του χωρίς να τρεκλίζει… να είναι ΔΥΝΑΤΟ… γιατί? Επειδή (δυστυχώς) ΔΕΝ δεν έχουν μάθει όλα τα παιδιά να είναι ευγενικά…

-Η πολιτεία να μάθει και να επιβάλλει στους εκπαιδευτικούς της, να “διαβάζουν” τα σημάδια και να είναι σε θέση να τα αντιμετωπίσουν… Παράλληλα και ταυτόχρονα να “πληρώσουν” όσοι “βλέπουν και καλύπτουν”… γιατί? Επειδή ευθύνονται…

Και να είμαστε κοντά τους… ΟΛΟΙ μας… να σταματήσουμε να ψιθυρίζουμε πίσω από κλειστές πόρτες… Μικρή σημασία έχει αν είναι αυτοκτονία ή δολοφονία… Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο… Όχι άλλους Βαγγέληδες, Άλεξ, 20χρονους, 14χρονες….

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΨΥΧΟΥΛΑ ΜΟΥ…

panagiota

Ο Βαγγέλης βρέθηκε. Σαν κουφάρι πεταμένος στην όχθη. Κουραγιο σ’ αυτην την μάνα, που μετρούσε με πόνο, τα λεπτά και τις μερες που θα αγκαλιάσει ξανα το παιδι της…Κι επειδή υπάρχει Θεός, ας κρίνει αυτός την τιμωρία. Γιατι ειμαι βέβαιος πως αυτο το κράτος, σε μια ευγενή συνεργασία με τα παρακράτη του, θα φροντίσει παλι να “δικάσει”, αγνοώντας το μέγεθος της ακρότητας..έχοντας υπάρξει θύμα ( ευτυχώς στο ελάχιστο) ρατσισμού ανωριμότητας και απαιδειας, την κατάρα μου σε οποίους τολμούν να αφαιρούν την ζωη και τα ονειρα ενός παιδιού…Την κατάρα μου με όλη μου την ένταση.

renos

Μερικὲς σκέψεις μὲ τὴν ἀφορμὴ τοῦ τραγικοῦ αὐτοῦ συμβάντος, διότι δυστυχῶς περιφέρονται κάποιοι ἀπαράδεκτοι σαχλοαμερικανισμοί….
Λοιπὸν αὐτὴ ἡ ξένη λεξούλα ποὺ ἀναμασᾶτε μερικοὶ (ἀνώριμοι, δεδομένης τῆς ἠλικίας σας) ἀφοροῦσε ΜΟΝΟΝ καὶ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ περιστατικὰ κατὰ μικρῶν, παιδιῶν ἢ ἐφήβων ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ τὸν ἐαυτό τους. Καὶ προερχόμενα ἀπὸ ἄλλα παιδιὰ ἢ ἔφηβους.
Ὅταν εἶσαι ἐνήλικας ὅπως καὶ νὰ τὸ κάνουμε εἶσαι καὶ σὲ ἄλλη θέση. Μπορεῖς νὰ παντρευεσαι καὶ νὰ φροντίζῃς οἰκογένεια, νὰ ψηφίζῃς καὶ νὰ πολιτεύεσαι, νὰ πηγαίνῃς στρατὸ κτλ. Σαφῶς ὅ,τι συνέβη στὸν νεαρὸ ἦταν φρικτὸ ἀλλὰ θὰ πρέπει νὰ ἀντιμετωπίζεται στὸ πλαίσιο τοῦ ποινικοῦ κώδικος ὡς ἔγκλημα. Ἦταν ὅλοι τους ἐνήλικες ὄχι τίποτε μικρὰ παιδάκια, εἶναι νομικῶς ὑπεύθυνοι γιὰ τὶς πράξεις τους, καὶ αὐτὸ ποὺ συνέβη εἶναι καὶ ὀφείλει νὰ ἀντιμετωπίζεται ὡς ἀκριβῶς αὐτὸ ποὺ εἶναι: ἕνα ἔγκλημα μὲ θύτες καὶ θῦμα.

persia

Από το πρωί σοκαρισμένοι όλοι μιλάτε και καταδικάζετε το bulling, που οδήγησε στο θάνατο τον άτυχο Βαγγέλη… Εσείς λοιπόν όλοι που καταδικάζετε αυτούς που σκότωσαν αυτό το δύστυχο παιδί, γιατί τόλμησε να είναι διαφορετικό από αυτούς τους τρέντηδες που δε δίνουνε δεκάρα για τίποτα, που δε χαμπαριάζουν ιερά και όσια…. εσείς λοιπόν που τα στήσατε, και καλά κάνατε φυσικά, στον τοίχο, αυτά όντα, αναρωτηθείτε λοιπόν, μήπως κι εσείς έχετε “σκοτώσει” με το δικό σας bulling κάποιον συνάνθρωπό σας… τη μάνα σας, τον πατέρα σας, τα παιδιά σας, τα αδέρφια σας, τη νύφη σας, την πεθερά σας, τους φίλους σας, τα σόγια σας, τους γκόμενούς σας… Πάρτε ένα λεπτό και κάντε την ενδοσκόπηση και την αυτοκριτική σας και δείτε, από τότε που θυμάστε τον εαυτό σας, πόσους “σκοτώσατε” με τα λόγια σας και τη συμπεριφορά σας… Το έκανα.. Δεν είναι ωραίο.. Όταν κυλάνε τα πρώτα δάκρυα από τα μάτια, τότε συνειδητοποιείς ότι δεν είναι ωραίο… Α ρε κόσμε αλήτη…

delikostantinou

Ευτυχώς δεν σε γνώριζα Βαγγέλη.Ευτυχώς ,δεν θα δω από κοντά τον πόνο των δικων σου.Ουτε θα ακουσω τα ουρλιαχτά της μάνας σου καθώς σε νεκροφιλάει για τελευταία φορά.Ευτυχώς,μετα απο λιγο καιρό θα ξεχάσω την θλίψη που αισθάνομαι τώρα.Ευτυχώς σε λιγες μερες ,κανεις δεν θα ποστάρει τιποτα για σένα ,οπως δεν ποσταρει και για τον Γιωργο που εφυγε περυσι απο ασκοπους πυροβολισμούς.Ευτυχώς Βαγγέλη ,δεν ειμαι συγγενης αλλα ουτε και μεγάλωσα μαζί σου.Ετσι,δεν εχω τυψεις για κάτι που ισως ήξερα και που ισως μπορουσα να σε βοηθησω ,να σε προστατέψω.Να σε βοηθησω να το παλέψεις.Ευτυχώς ρε Βαγγέλη που ειμαι μία ξένη.Από μακρυα σκεφτομαι διάφορα,δεν κρινω ,δεν δικάζω κανεναν.Μόνο τον Θεο που προστατευει τους αδυναμους.Αδυναμος ησουν Βαγγέλη.Και κερδισαν οι δυνατοι,οι ηθικοί αλλα και οι πραγματικοι αυτουργοί του χαμού σου.Βρεθηκε ενα μαχαιρι διάβασα, δίπλα σου.Αλλά το μαχαίρι ,εγω νομιζω πως ηταν μέσα σου.Πολυ καιρό.Μάτωνες σιωπηλά από την μαχαιριά.Και αυτο το μαχαίρι ,δεν το ειδε ποτέ κανείς.Αυτό σε σκότωσε Βαγγέλη.Από μεσα σου βγηκε το μαχαιρι που βρεθηκε διπλα σου αγορι μου.Ευτυχώς δεν σε γνώριζα Βαγγέλη.Καλή αντάμωση σε εναν καλυτερο κοσμο Βαγγέλη

eva

Σχετικά άρθρα