Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε πώς οι Πυρήνες θα τίναζαν τον Κορυδαλλό στον αέρα

Δείτε πώς οι Πυρήνες θα τίναζαν τον Κορυδαλλό στον αέρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βομβιστική Επίθεση, Πυρήνες της Φωτιάς, Τρομοκρατία, Τρομοκρατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη, Φυλακές Κορυδαλλού, Χριστόδουλος Ξηρός,

Με έκτακτη ηλεκτρονική σημείωση οι έγκλειστοι «Πυρήνες» δίνουν το σύνθημα σε όλους τους εξωτερικούς συνεργάτες για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού στις 4 Ιανουαρίου 2015, εξαιτίας των μεταγωγών κρατουμένων στις φυλακές τύπου Γ στον Δομοκό. Από το σύνολο των σημειώσεων, η ομάδα κρούσης δεν φαίνεται να υπερέβαινε τα τέσσερα άτομα, αλλά ευελπιστούσαν στην επιτυχία της βόμβας-«πυραύλου» και την άμεση υποβοήθησή τους από εκείνους που θα δραπέτευαν και θα εξοπλίζονταν άμεσα.

Δίνουν τους ρόλους, τα χρονοδιαγράμματα, τα σημεία κρούσης, τον τρόπο και τα σχεδιαγράμματα για τις κινήσεις του εκτελεστικού πυρήνα και εκείνων που εσωτερικά των φυλακών θα προέβαιναν σε παράλληλες κινήσεις αιφνιδιασμού, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου.

Είχαν προμηθευτεί… ωτασπίδες, τους κωδικούς της πόρτας του θυρωρείου, ακόμη και σκοινιά για να πηδήξουν πάνω από τη μάντρα των φυλακών, στην περίπτωση που η βόμβα-«δράκος» των 148 κιλών και 700 γραμμαρίων δεν προκαλούσε την κατάρρευσή του.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός θα οδηγούσε το «βυτίο», το διαμορφωμένο κλειστό φορτηγό με τη βόμβα-«πύραυλο» στο εσωτερικό του.

Θα έβαζε τα αλάρμ, σταθμεύοντας στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Αριστάρχου, σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα, και θα άνοιγε την πλαϊνή συρόμενη πόρτα, με τη βόμβα να στοχεύει το μαντρότοιχο.

Στη συνέχεια θα έβγαζε από το βαν ένα χαρτόκουτο για να αποπροσανατολίσει «θεατρικά» τους φύλακες και θα πυροδοτούσε τη μεγα-βόμβα με βραδύκαυστο φιτίλι… διάρκειας 30 δευτερολέπτων.

Θα έπαιρνε το χαρτόκουτο και με γοργό βήμα θα πήγαινε σε προκαθορισμένο σημείο ασφαλείας για εκείνον.

Ο «Κώστας» (Αγγελική Σπυροπούλου) και ο «Ιάσονας» (Χρήστος Ροδόπουλος) θα στέκονταν σε συγκεκριμένα σημεία προκειμένου να «γαζώσουν» τα δύο φυλάκια και να πετάξουν αυτοσχέδιες χειροβομβίδες και καπνογόνα.

Ο «Στέλιος» και ο «Θωμάς», οι δύο Αλβανοί συνεργοί τους, θα είχαν τοποθετήσει τα οχήματα διαφυγής στα προκαθορισμένα σημεία.

Στο τελικό σχέδιο προβλέπεται η προσέλευση των «Γοργοποταμιτών» στις 07:30 στην αλάνα Σύρου, με το ηγετικό μέλος των «Πυρήνων» να γράφει:

«Περιμένεις δικό μας τηλέφωνο στις 08:05-08:10 (τότε βγαίνει ο υπάλληλος για τσεκ προαυλίου). Αν αργήσουμε λίγο μην αγχωθείς θα έχει αργήσει ο μ……. να βγει στο προαύλιο. Οταν βγει σε παίρνουμε εμείς τηλέφωνο και σου λέμε “ετοιμάσου” και από εδώ και πέρα είμαστε σε ανοιχτή γραμμή, δεν ξανακλείνουμε»… «Κάνεις το θεατρικό με το χαρτόκουτο και με το που ανάβεις το φιτίλι, μας λες καθαρά “άναψα-άναψα-άναψα” και τρέχεις να καβαντζωθείς».

Eνα ακόμη αναλυτικό σχεδιάγραμμα περιγράφει την εσωτερική δράση για τη τελική έξοδο με αφορμή το επισκεπτήριο δικηγόρων έγκλειστης κατηγορούμενης για τους «Πυρήνες».

«Πηγαίνει και ο Γιώργος για να συναντηθούν. Τους τελευταίους μήνες πηγαίνουμε και δύο ακόμη δήθεν για να δούμε την Ο… Θα έχουμε ανοικτή επικοινωνία και μόλις πάρουμε το σήμα θα ακινητοποιήσουμε με το πιστόλι ομοίωμα τον μοναδικό υπάλληλο του θυρωρείου.

Μετά ανοίγουμε με τα κουμπιά (ξέρουμε ήδη ποια είναι) την πόρτα του θυρωρείου. Με το που ανοίγει, οι δύο άλλοι δικοί μας θα βγάλουν το δεύτερο πιστόλι ομοίωμα για να ακινητοποιήσουν τον δεύτερο υπάλληλο.

Με έντονες φωνές άλλοι δύο δικοί μας ακινητοποιούν τον 1 υπάλληλο στην κιγκλίδα Α» περιγράφει αναλυτικά ο έγκλειστος «Πυρήνας» χρωματίζοντας ανάλογα το σχεδιάγραμμα. Καταλήγει: «ΟΛΑ ΑΥΤΑ θα διαρκέσουν το πολύ 30-40 δευτερόλεπτα (πιο απλό και από ληστεία). Αυτός είναι άλλωστε και ο χρόνος που θα έχει μπει το φιτίλι ώστε να προλάβει να απομακρυνθεί ο σύντροφος που θα το ανάψει».

Σχετικά άρθρα