Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλος η Τράπεζα Θεμάτων στο Λύκειο – Λιγότερη η εξεταστέα ύλη

Τέλος η Τράπεζα Θεμάτων στο Λύκειο – Λιγότερη η εξεταστέα ύλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αριστείδης Μπαλτάς, Εξετάσεις Λυκείου, Μαθητές, Τράπεζα Θεμάτων, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Καταργείται  από τη φετινή χρονιά (δηλαδή από την εξεταστική περίοδο Μαϊου- Ιουνίου) η Τράπεζα Θεμάτων  στα Λύκεια όλης της χώρας όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που απέστειλε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης. Επίσης λιγοστεύει και η εξεταστέα ύλη για τους μαθητές.

Ειδικότερα, αποκλειστικά από τους διδάσκοντες το μάθημα θα ορίζονται τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων των μαθητών Α΄ και Β΄ τάξεων Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού ΛυκείουΒάσει της εγκυκλίου, παύει να ισχύει από την εξεταστική περίοδο Μαΐου – Ιουνίου 2015 η επιλογή τους κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων.

Παράλληλα, επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος εννέα και πέντε δέκατα (9,5), ενώ ο βαθμός προαγωγής των μαθητών στη Α΄ και Β΄ Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στον βαθμό εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τέλος, η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα θα είναι λιγότερη από το μισό και περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας. Η επιλογή και ο ακριβής προσδιορισμός της για κάθε μάθημα γίνεται με εισήγηση των διδασκόντων και με την έγκριση του διευθυντή του λυκείου, και γνωστοποιείται στους μαθητές πέντε εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

Σχετικά άρθρα