Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι γνωρίζεις για το φαγητό σου;

Τι γνωρίζεις για το φαγητό σου;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διατροφή, Κοινή Αγροτική Πολιτική, ΠΑΣΕΓΕΣ,

Τι γνωρίζεις για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική; Έχει σχέση με τις τροφές που βάζεις στο τραπέζι σου; Πόσα γνωρίζεις για το φαγητό σου;

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου Start Cap, το οποίο υλοποιεί η ΠΑΣΕΓΕΣ, έξι διαφορετικές αγροδιατροφικές θεματικές γιορτές διοργανώνονται στο Κέντρο της Γης σε συνεργασία με το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας ΕΞΕΛΙΞΗ.

Στόχος των γιορτών είναι μέσα από βιωματικές δραστηριότητες να ενημερωθούν και οι κάτοικοι της πόλης για την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων με τη συμβολή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Κάθε γιορτή περιστρέφεται γύρω από ένα διαφορετικό αγροδιατροφικό θέμα. Ο στόχος είναι να κατανοήσουν οι επωφελούμενοι της δράσης πώς τα αγροτικά προϊόντα φτάνουν από τη γη στο τραπέζι μας και πώς η νέα ΚΑΠ συμβάλλει στην παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος.

Στη γιορτή γίνεται ενημέρωση από ειδικούς γεωπόνους και διατροφολόγους και οι επωφελούμενοι συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις στον λαχανόκηπο και στο μαγείρεμα της συλλογικής κουζίνας.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τις 8 Μαρτίου 2015 και για έξι Κυριακές.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου Start Cap, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τα θέματα της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Για κάθε Κυριακή και ένα διαφορετικό διατροφικό θέμα:

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 : Ελληνικό πρωινό και δεκατιανό

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015: Ψωμί και κρασί

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015: Ελαιόλαδο

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015: Όσπρια και Ψυχανθή

Κυριακή 5 Απριλίου 2015: Μέλι

Κυριακή 19 Απριλίου 2015: Σπόροι

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στο Κέντρο της Γης (Λεωφόρος Δημοκρατίας 67, Ίλιον) στις 10.30 και χωρίζονται σε ομάδες.

Εξερευνούν, μαθαίνουν για το κάθε θέμα από ειδικούς γεωπόνους και διατροφολόγους, συζητούν, κάνουν μία ενδιάμεση στάση στο λαχανόκηπο, όπου φτιάχνουν τα δικά τους σπορόφυτα για το σπίτι τους και αμέσως μετά μαγειρεύουν με βάση τον Δεκάλογο της Συλλογικής Κουζίνας της Οργάνωσης Γη για να γευθούν φρέσκα, εποχικά προϊόντα .

Σχετικά άρθρα