Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές με καλάσνικοφ σε φυτείες χασίς στην Κρήτη στο στόχαστρο της ΕΥΠ

Τζιχαντιστές με καλάσνικοφ σε φυτείες χασίς στην Κρήτη στο στόχαστρο της ΕΥΠ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Ηράκλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κρήτη, Λιβύη, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία, Χασισοφυτεία,

Τη σοβαρότητα των σεναρίων που αποκάλυψε το αντιτρομοκρατικό think tank Quilliam για την απόβαση – εισβολή που σχεδιάζουν οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως η σημερινή αποκάλυψη του tribune.gr.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες στο στόχαστρο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών βρίσκεται ένας άνδρας στην Κρήτη, ο οποίος εκτιμάται ότι αποτελεί άνθρωπο – κλειδί για τα πλάνα των τζιχαντιστών για απόβαση στα νότια παράλια της Ευρώπης, με το προκάλυμμα των προσφύγων πολέμου από τη Λιβύη.

Από το ριζοσπαστικό Ισλάμ φύλακας σε χασισοκαλλιέργειες

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του tribune.gr πρόκειται για μετανάστη αφγανικής καταγωγής, ο οποίος χρησιμοποιείται ως φύλακας σε χασισοφυτεία από «τσιφλικά» χασισοκαλλιεργητή στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή των Βοριζίων Ηρακλείου.

Το παρατσούκλι του χασισοκαλλιεργητή μάλιστα παραπέμπει σε… κυνηγετικό θήραμα και μάλιστα πολύ εύγευστο.

Ο Αφγανός, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές στο tribune.gr, είναι γνωστός στην περιοχή, καθώς τηρώντας το κρητικό «έθιμο» δεν διστάζει να γυρνά στους δρόμους με το καλάσνικοφ στα χέρια, ακόμα και τις ώρες που δεν βρίσκεται στο πόστο του.

Μάλιστα, ο ίδιος, ο οποίος βρίσκεται χρόνια στην Ελλάδα και μιλάει ελληνικά, κομπάζει σε συνομιλίες του ότι στο παρελθόν έχει πολεμήσει ενάντια στους Αμερικανούς στο Αφγανιστάν, ενώ εκφράζει και τη… δυσαρέσκειά του που στα μέρη τους δεν αποτελούν πολυσύχναστο προορισμό για Αμερικανούς τουρίστες.

Οι μαρτυρίες αυτές έχουν φτάσει από το Ηράκλειο της Κρήτης μέχρι τη λεωφόρο Κατεχάκη, με την ΕΥΠ αλλά και το Λιμενικό Σώμα να έχει απλώσει τα δίχτυα της τόσο στην περιοχή, όσο και σε ολόκληρη την Κρήτη, καθώς εκατοντάδες σουνίτες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν συνδέσμους για τους τζιχαντιστές εκτιμάται ότι απασχολούνται σε χασισοκαλλιέργειες φέροντας μάλιστα και οπλισμό.

Αναφορικά με τον συγκεκριμένο Αφγανό, οι πληροφορίες που έχουν καταφέρει να συλλέξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες συγκλίνουν στο ότι το παρελθόν το οποίο επικαλείται πιθανότατα να ευσταθεί.

Το μείγμα των ενόπλων ισλαμιστών με τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις από το μέτωπο της Λιβύης χαρακτηρίζεται από ειδήμονες εκρηκτικό, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να τελούν σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

isis_crete_1

Συναγερμός για τις αποβάσεις από τη Λιβύη

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, η βρετανική Telegraph έφερε στο φως της δημοσιότητας έκθεση του αντιτρομοκρατικού think tank Quilliam, στο οποίο περιγράφεται ενδελεχώς το πλάνο του Ισλαμικού Κράτους που έχει συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις στη Λιβύη, έχοντας καταλάβει δεκάδες πόλεις στα παράλια της χώρας στη Μεσόγειο, για να μεταφέρει τζιχαντιστές ως παράνομους μετανάστες προς τα νότια παράλια της Ευρώπης.

Το έγγραφο που παρουσίασε το Ίδρυμα Quilliam αναφέρεται σε ένα δοκίμιο που γράφτηκε και κυκλοφόρησε από κορυφαίο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, του Αμπου Αρίμ αλ Λιμπίμ (Abu Arhim al-Libim) εντός του οποίου αναγράφεται με λεπτομέρειες ο τρόπος που έχει οργανωθεί το εν λόγω σχέδιο.

Όπως αναφέρεται, οι τζιχαντιστές θα αποβιβαστούν στις ακτές της Νότιας Ευρώπης επιβιβαζόμενοι σε μικρές βάρκες, αξιοποιώντας την εμπειρία των προσφύγων της Βόρειας Αφρικής και ακολουθώντας περίπου το ίδιο δρομολόγιο.

Ως βασική πύλη εισόδου των ακραίων ισλαμιστών στη Γηραιά Ήπειρο θα χρησιμοποιηθεί κυρίως η Ιταλία, λόγω της εγγύτητας των ακτών της με αυτών της Λιβύης.

Σύμφωνα με το εν λόγω δοκίμιο, η Λιβύη είναι ιδανική για κάτι τέτοιο διότι «έχει μια μεγάλη ακτογραμμή και είναι απέναντι από τις νότιες χώρες των σταυροφόρων, στις οποίες μπορεί να φτάσει κανείς με ευκολία ακόμα και με υποτυπώδεις βάρκες».

Παράλληλα, αφού ο εμπνευστής του κειμένου σημειώνει ότι κάθε μέρα «φτάνουν στην Ελλάδα, στην Ιταλία, ακόμη και στη Νότια Ισπανία, απαρατήρητοι, περίπου 500 Βορειοαφρικανοί», εν συνεχεία τονίζει πως αν αυτό αξιοποιηθεί έστω και μερικώς και υπάρξει στρατηγική ανάπτυξη, «θα ξεσπούσε πανδαιμόνιο στη Νότια Ευρώπη».

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας η περιοχή που βρίσκεται πιο κοντά στις λιβυκές ακτές είναι η Κρήτη. Το ελληνικό νησί θεωρείται από τα εγγύτερα στη Λιβύη, αφού το χωρίζουν κάτι λιγότερο από 200 μίλια θάλασσας από την πόλη Ντέρνα, προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Να σημειώσουμε πως μόλις τον περασμένο Νοέμβριο το CNN φιλοξένησε σχετικό ρεπορτάζ, επισημαίνοντας ότι οι ακραίοι ισλαμιστές του ISIS επωφελούνται από το πολιτικό χάος στη Λιβύη για να επεκτείνουν με ραγδαίους ρυθμούς την παρουσία τους στη Δύση (Δείτε τι είπε το CNN εδώ).

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο τόνιζε χαρακτηριστικά πως οι τζιχαντιστές απέχουν 200 μίλια από τις νότιες ακτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με πιο κοντινό σημείο την Κρήτη.

Να σημειώσουμε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες που παρακολουθούν το θέμα θεωρούν ότι η πρόσφατη εκτέλεση των 21 κοπτών χριστιανών από τους τζιχαντιστές στη Λιβύη είχε ως στόχο να στείλει ταυτόχρονα ένα μήνυμα επερχόμενης εισβολής προς την Ευρώπη, αφού η τοποθεσία που επιλέχτηκε για να θανατωθούν ήταν, σκόπιμα, μια παραλία στις ακτές της Μεσογείου.

Επιθέσεις σε πλοία

Ενα επιπλέον και ιδιαίτερα ανησυχητικό στοιχείο σε ό,τι αφορά τη χώρα μας είναι όμως και η αναφορά που γίνεται στο εν λόγω δοκίμιο για επιθέσεις και τρομοκρατικές ενέργειες σε πλοία του Εμπορικού Ναυτικού που ανήκουν σε ευρωπαϊκές ναυτιλιακές εταιρείες.

«Πιθανόν να κλείσουν και ναυτιλιακές εταιρείες, λόγω του ότι πλοία και δεξαμενόπλοια των σταυροφόρων θα αποτελούν στόχο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο που αποκάλυψε το Ιδρυμα Quilliam.

Σχετικά άρθρα