Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποφυλακίζονται με όρους οι Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός

Αποφυλακίζονται με όρους οι Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Λαγός, Κορυδαλλός, Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Χρυσή Αυγή,

Την αποφυλάκιση με όρους των ηγετών της Χρυσής Αυγής,  προτείνουν οι εισαγγελείς. Οι Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς  όπως φυσικά και ο Γιάννης Λαγός, που κρατούνται από το Σεπτέμβριο του 2013 στις φυλακές Κορυδαλλού,  αναμένεται να βγουν από το σωφρονιστικό κατάστημα  στις 29 Μαρτίου  λόγω παρέλευσης του 18μηνου.

Με τις προτάσεις τους οι εισαγγελείς Εφετών Ιωάννης Προβατάρης και Δημήτρης Ασπρογέρακας, ζητούν από τους Εφέτες να διατάξουν την αποφυλάκιση των δύο στελεχών της «Χρυσής Αυγής».

Συγκεκριμένα, για τον αρχηγό του κόμματος ο κ. Προβατάρης προτείνει την επιβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ και τη διατήρηση των όρων που του έχουν επιβληθεί για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Βάσει και του παραπεμπτικού βουλεύματος για τη ΧΑ, στον Νίκο Μιχαλολιάκο, μετά την έξοδο του από τη φυλακή, τίθεται σε ισχύ ο αναφερόμενος από τον κ. Προβατάρη όρος του κατ’ οίκον περιορισμού.

Για τον φερόμενο ως υπαρχηγό της οργάνωσης Χρήστο Παππά, ο κ. Ασπρογέρακας προτείνει αποφυλάκιση με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της παράδοσης διαβατηρίου, της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, της απαγόρευσης μετακίνησης με πλωτά ή εναέρια μέσα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα και της υποχρεωτικής διανυκτέρευσης στην οικία του.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών για τους όρους που θα επιβληθούν στους δύο κατηγορουμένους, ενώ αντίστοιχο βούλευμα αναμένεται και για τον Γιάννη Λαγό, ενόψει της συμπλήρωσης 18μηνου κράτησής του στα τέλη του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να προσδιοριστεί η ημερομηνία έναρξης της δίκης για την υπόθεση της «Χρυσής Αυγής» πιθανότατα αμέσως μετά το Πάσχα.

Σχετικά άρθρα